Coşmarul infractorilor. Băsescu: Daniel Morar s-ar încadra pentru funcţia de preşedinte

Traian Băsescu
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri, la Adevărul Live, că viitorului preşedinte al ţării trebuie să fie un om care a făcut deja ceva pentru ţară, să fie în jur de 40 de ani, corect, să nu fi prea mult afectat de societatea comunistă şi să aibă experienţă de negociere politică. În opinia şefului statului Daniel Morar se încadrează perfect în acest portret.

Referitor la persoana potrivită pentru a ocupa scaunul de la Cotroceni, şeful statului a precizat: "O să încerc să fac un portret robot. Trebuie să fie un om care deja a probat că a făcut ceva pentru ţara asta, nu poţi să pui un începător, care nu a lăsat nimic de pe urma lui, în vârful statului. Trebuie să fie un politician care să aibă suficientă experienţă politică, care nu a avut nimic în comun cu fostul regim. Eu am învăţat democraţia, hai să alegem unul care vine gata învăţat, crescut în democraţie. Eu am învăţat democraţia".

Preşedintele a afirmat că viitorul preşedintele ar trebuie să aibă peste 40 de ani, să fie "un politician care să nu fi trăit în societatea care ne făcuse asistaţi, dependenţi de stat. Să fi trăit mai mult în perioada după Revoluţie".

O altă calitate care acesta ar trebui să o posede, potrivit lui Traian Băsescu, este capacitatea de negociere politică, "nu ca mine, din când în când, când am avut nevoie să formez guvernele, ci tot timpul, să poată negocia cu partidele la putere şi cu partidele din opoziţie, pentru găsirea unor soluţii".

"Şi mi-ar mai plăcea să fie un politician care ori dacă a venit în politică cu un apartament, să îl găsească candidatura pentru prezidenţiale cu un apartament, iar dacă a venit în politică cu un Mercedes, să-l găsească candiatura tot cu acel Mercedes. Dar să nu fi explodat bogăţia pe capul lui după ce a intrat în politică".

Viitorul preşedinte "poate fi orice, ori bărbat ori femeie". "Nu poţi să spui să fie numai bărbat sau femeie", a adăugat Băsescu.

Întrebat dacă Daniel Morar s-ar încadra în acest portret robot, preşedintele a replicat: "Cred că da. Cred că Daniel Morar se încadrează în portretul robot pe care l-am făcut".

Daniel Morar este în prezent judecător la Curtea Constituţională şi a fost şef al DNA în perioada în care instituţia s-a remarcat prin instrumentarea unor dosare de corupţie care i-au vizat pe unii dintre cei mai influenţi oameni politici. Acesta a ocupat anterior şi funcţia de procuror general al României.

Jurnalista Sorina Matei a comentat declaraţiile şefului statului: „Un puternic fior i-a trecut astăzi pe marii infractori ai României când au auzit invocat numele lui Daniel Morar în relaţie cu Preşedinţia României. Mogulii au înnebunit, ceea ce este foarte bine. Pe Morar îl urăsc amândoi cu maximă sinceritate. La o adică, cam cine nu l-ar vota pe Morar la Cotroceni? Doar infractorii. Morar însă nu candidează. Aşa că, dragi infractori, puteţi dormi liniştiţi. Deocamdată, degeaba vă isterizaţi”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne