Coronavirus: Rezultate bizare la testare în China - 0 cazuri la 11 milioane de testaţi
focus
alte articole
După apariţia recentă a unuei serii de cazuri COVID-19 în portul Qingdao, regimul comunist de la Beijing a început o campanie de testare a tuturor locuitorilor oraşului, aproximativ 11 milioane de oameni, în termen de cinci zile.
Pe 17 octombrie, la sfârşitul programului de testare, autorităţile au susţinut că nu au găsit noi cazuri de infecţie.
Rezultatul este bizar, deoarece la un număr atât de mare de teste, ar fi trebuit să existe măcar rezultate fals pozitive, dacă nu şi cazuri reale, deoarece metodele de testare nu asigură o acurateţe de 100%.
Numeroşi analişti contestă statistica cazurilor cu COVID-19 publicată de regimul comunist, considerându-le falsificate grosolan. De asemenea, spre deosebire de Europa, lovită de un număr dramatic de îmbolnăviri în cel de-al doilea val, autorităţile comuniste nu par să anunţe un nou val în China, chiar şi de dimensiuni mai reduse.
Însă rapoartele mass-mediei de stat chineze au lăudat autorităţile locale pentru "combaterea focarului".
Qingdao „a protejat controlul câştigat de China asupra focarului cu viteză uimitoare - în cinci zile”, se arată într-un articol al agenţiei de stat, Xinhua, în 19 octombrie. Ambasadorul în ASEAN, Deng Xijun, a promovat de asemenea raportul pe Twitter, cu hashtagul „INCREDIBLE”.
Oraşul a confirmat public 13 pacienţi, inclusiv unul în stare critică şi doi în stare gravă, dintre care unul a dat semne de recuperare, a declarat viceprimarul Luan Xin din Qingdao într-o conferinţă de presă din 20 octombrie.
Luan a mai afirmat că autorităţile au găsit „dovezi ample” care demonstrează că cel mai recent focar - care a fost declarat ca provenind din alimente congelate contaminate cu virusul Wuhan, care provoacă COVID-19 - avertizează că agentul patogen poate supravieţui la temperaturi scăzute pentru o perioadă prelungită.
Cu toate acestea, experţi susţin că nu există dovezi ştiinţifice care sugerează că virusul poate fi răspândit prin alimente congelate.
Rezidenţii din Qingdao, au declarat în interviurile telefonice recente luate de Epoch Times, că nu au primit rezultatele complete ale testelor, în ciuda afirmaţiilor guvernului.
„Probabil ştiţi cum funcţionează în ţara noastră. În unele dosare, regimul nostru nu permite oamenilor de rând să ştie nimic”, a spus un rezident. Numele persoanelor intervievate au fost reţinute din motive de siguranţă.
Autorităţile Agenţiei de control al bolilor la nivel de district şi oraş şi personalul spitalului local nu au răspuns întrebărilor puse de Epoch Times privitor la bizarul rezultat şi au susţinut că au o implicare minimă.
Centrul de control al bolilor din oraş are doar 200 de membri, în timp ce filialele raionale au zeci de angajaţi fiecare, ceea ce face "imposibil ca ei să efectueze vreo testare în masă", a spus un oficial.
Dong Yuhong, expert în boli infecţioase virale la firma biotehnologică elveţiană SunRegen Healthcare, a declarat că testarea acidului nucleic COVID-19 trebuie să aibă loc în laboratoare de biosiguranţă desemnate cu gradul doi şi mai mare. Având în vedere că un laborator de virusuri la un spital obişnuit are de obicei capacitatea de a procesa sute de probe de virus într-o singură zi, rămâne destul de neclar modul în care guvernul local din Qingdao a reuşit să finalizeze testele atât de repede, a spus ea.
Dong a remarcat şi alte probleme logistice datorate numărului mare de teste, cum ar fi stocarea corectă a probelor şi disponibilitatea kitului de testare.
Un oficial al Centrului Municipal Qingdao pentru Prevenirea Controlului Bolilor a fost întrebat de The Epoch Times câte teste ar putea fi finalizate într-o perioadă atât de scurtă de timp.
„Doar ai încredere în guvern. ... Atâta timp cât a fost emis de guvern, nu ar trebui să existe probleme.”, a spus acesta.
Oficialul a afirmat că a existat o întârziere în trimiterea rezultatelor rezidenţilor din cauza volumului masiv de date care trebuiau depuse. Rezultatele testării ar trebui transmise prin intermediul mai multor agenţii guvernamentale, de la nivelul de cartier până la nivel naţional, înainte de a fi luate în considerare în datele COVID-19 generale ale ţării, a spus el.
„Este nevoie de timp”, a declarat oficialul. „Nu există cazuri locale, fiţi siguri”.
El a refuzat să răspundă la oricare altă întrebare, spunând că „este mai bine să întrebi guvernul [local]”.
The Epoch Times a întrebat mai multe site-uri de testare despre răspunsul lor la temerile publicului cu privire la acurateţea rezultatelor testului. Un membru al personalului a răspuns că testarea la unităţi medicale mai mari ar fi probabil mai exactă, dar totuşi „nu poate garanta că rezultatele testelor sunt absolut corecte”.