Raportul agenţiilor de informaţii americane: Virusul Wuhan nu a fost fabricat de om şi nici modificat genetic

Matrix
 
Matrix  

Virusul Wuhan nu a fost creat de om sau modificat genetic, au concluzionat agenţiile de informaţii din SUA.

Directorul Biroului Naţional de Informaţii (BNI), şeful agenţiei care coordonează toate agenţiile de informaţii oficial recunoscute din SUA, a declarat că „este de acord cu părerea larg răspândită în cercurile ştiinţifice potrivit căreia virusul Wuhan, care provoacă COVID-19, nu a fost creat manual sau modificat genetic”.

Biroul nu a spus cum a ajuns la această concluzie.

Concluzia contrazice afirmaţii ale laureatului premiului Nobel, Luc Montagnier, descoperitorul virului HIV, care a declarat că este imposibil ca virusul să fi apărut natural, că acesta conţine bucăţi de genom de HIV şi că autorităţile de la Beijing ar trebui să recunoască faptul că au greşit.

Un raport al guvernului federal american scurs către publicaţia Washington Times, ieri, afirmă contrariul.

"BNI va continua să examineze riguros informaţiile şi dovezile care vor apărea în viitor pentru a determina dacă focarul a început prin contactul cu animale infectate sau dacă a fost rezultatul unui accident petrecut la un laborator din Wuhan", a declarat Biroul în declaraţia din 30 aprilie.

Virusul Wuhan a apărut în China anul trecut înainte de a se răspândi în întreaga lume, a infectat milioane de persoane şi a ucis sute de mii.

Zona în care a apărut se află în apropierea unui laborator din Wuhan (de nivel 2 de biosecuritate), aparţinând Centrelor de Sănătate Publică ale Chinei, la câteva sute de metri de piaţa de animale vii Huanan.

În oraşul Wuhan, la 30 de km de Piaţa Huanan se află un alt laborator - Institutul de Virologie din Wuhan, cu cel mai înalt nivel de biosecuritate (4).

În ambele laboratoare, conform lui Danny Shoham, un agent israelian specializat în război bacteriologic, aveau loc experimente cu viruşi letali, inclusiv coronavirusuri, cât şi programe militar-civile.

Coronavirusurile alcătuiesc un tip de virusuri care circulă printre animale şi care, în cazuri rare, pot trece bariera speciilor, sărind de la animale şi infectând oamenii, înainte de a începe să se răspândească de la persoană la persoană.

Regimul comunist chinez a blocat accesul experţilor străini în institutele sale, inclusiv în Institutul de Virologie Wuhan, conform unor declaraţii ale oficialilor seniori ai Administraţiei Trump făcute săptămâna aceasta.

„Uitaţi, încă nu am obţinut acces - lumea nu a obţinut acces la Institutul de Virologie Wuhan, de acolo”, a declarat secretarul de stat Mike Pompeo. „Nu ştim cu exactitate de unde provine acest virus.”

Oficialii comunişti au răspândit teorii ale conspiraţiei, conform cărora SUA ar fi dus iniţial virusul în China înainte de apariţia focarului, fără a prezenta vreo dovadă care să susţină această afirmaţie.

Preşedintele Donald Trump a declarat reporterilor la începutul acestei luni că oficialii americani „fac o anchetă foarte amănunţită” a situaţiei. Generalul Mark Milley, şeful Marelui Stat Major al armatei SUA a declarat reporterilor că oficialii americani „au un interes major” de a elucida originea virusului şi personalul de informaţii „investighează serios”.

„Aş spune doar că, în acest moment, nu este concludent, deşi ponderea probelor pare să fie naturală, dar nu ştim sigur”, a menţionat el.