Corlăţean face apel în cazul ostacilor la prudenţă şi la verificarea surselor „interesate”

Ministrul de externe, Titus Corlăţean. (www.mae.ro)
Epoch Times România
17.01.2013

Ministrul de externe, Titus Corlăţean, recomandă prudenţă în difuzarea informaţiilor referitoare la cazul ostaticilor din Algeria, printre care se află cel puţin un român, şi verificarea surselor care pot fi „extrem de interesate” în a da un anumit tip de informaţie.

„Suntem în contact permanent şi la Alger prin intermediul ambasadei noastre, dar şi la Bucureşti cu autorităţile algeriene, dar şi cu ceilalţi parteneri internaţionali direct interesaţi. De altfel întâlnirea de astăzi (n.r. - reuniunea extraordinară a CAE dedicată Mali) a fost un foarte bun prilej de a avea discuţii directe cu câţiva dintre miniştrii direct interesaţi de ceea ce se întâmplă dramatic în Algeria şi am stabilit sã menţinem un contact permanent în legătură cu evoluţiile extrem de dinamice care se întâmplă în clipa în care noi vorbim pentru a vedea cum putem ajunge, sperăm, la o soluţie, pe cât posibil fericită, pentru cei reţinuţi, inclusiv pentru cetăţenii români”, a declarat joi şeful diplomaţiei, după reuniunea CAE de la Bruxelles.

În condiţiile în care „România figurează între statele care au acolo această situaţie (n.r. - ostatici luaţi de o grupare islamistă), Titus Corlăţean a precizat că a recomandat MAE şi altor instituţii, dar şi presei române prudenţă în comentarii „până când această situaţie nu este gestionată şi până când nu vom avea o soluţionare”.

„Spun acest lucru pentru că am primit întrebări inclusiv legate de evenimentele în curs şi am recomandarea să fie toată lumea extrem de reţinută până nu vom avea informaţii confirmate, verificate. Pentru că ceea ce apare acum pe diferitele fluxuri de presă internaţionale, uitaţi-vă la sursele din care provin, şi care pot fi extrem de interesate în a genera un anumit tip de informaţie. Deci veţi înţelege reţinerea mea în a face alte comentarii”, a subliniat Corlăţean.

Şeful diplomaţiei a mai precizat că, de la aflarea informaţiei, a existat „o comunicare interinstituţională până la cel mai înalt nivel în statul român, prim-ministru, preşedinte şi alte instituţii ale statului”. ”Autorităţile române s-au angajat într-un efort multilateral cu mai mulţi parteneri pentru a putea gestiona pe cât posibil cât mai bine această situaţie dramatică. Nu pot decât să exprim speranţa că, în final, cetăţenii români şi cei străini vor putea fi eliberaţi”, a punctat ministrul de externe.

Soldaţii algerieni efectuează o operaţiune de salvare a ostaticilor din complexul petrolier. Există informaţii că mai mulţi ostatici şi răpitori şi-ar fi pierdut viaţa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor