Coreea de Nord execută cinci oficiali folosind tunuri antiaeriene

Numărul ţărilor în care au loc războaie subterane în culisele puterii creşte continuu. Pe această listă ajunge şi Coreea de Nord, al cărui regim comunist, ultra-paranoic, dă semne de slăbiciune
Umflat într-o ţară de muritori de foame, preaiubitul conducător nord coreean Kim Jong Un de Anul Nou (Captură)
Andrei Popescu
28.02.2017

Cu o săptămână în urmă, atunci când China a sistat importurile de cărbune din Coreea de Nord ca răspuns la testele de rachete balistice desfăşurate de preaiubitul conducător Kim Jong Un, analiştii au avertizat că stabilitatea regimului barbar din mica ţară comunistă pare să fie în primejdie.

Dovezile explicite despre tensiuni în cadrul conducerii de la Phenian, lipsesc în mare parte din cauza izolării totale şi paranoiei regimului nord-coreean.

Cu toate acestea, faptul că un război ascuns are loc pe holurile puterii din Coreea de Nord este mai evident ca oricând.

Conform AP, care citează surse din agenţiile de informaţii ale Coreei de Sud, regimul de la Phenian ar fi executat cinci oficiali folosind tunurile anti aeriene. Vina acestora ar fi fost că au dat rapoarte false care l-au "înfuriat"pe liderul preaiubit.

Aparent, cei cinci lucrau în departamentul unui şef al securităţii nord-coreene - Kim Hong - care a căzut în dizgraţie.

Nu este clar ce conţineau presupusele rapoarte şi nici cum au fost obţinute informaţiile, însă agenţiile de spionaj ale Coreei de Sud sunt eficiente în a afla lucrurile majore care se petrec în ţara vecină.

Regimul comunist din Coreea de Nord l-a dat afară pe Kim Won Hong în ianuarie, oficial pentru corupţie, abuz de putere şi pentru rele tratamente aplicate în serviciu - în speţă torturi.

Dar acesta nu poate fi motivul oficial, fiind cunoscut faptul că regimurile comuniste folosesc corupţia şi torturile pe scară largă pentru a-şi asigura existenţa, astfel că misterul rămâne.

Ministrul proaspăt dizgraţiat era un apropiat al preaiubitului conducător, Kim Jong Un.

Informaţiile, dezvăluite într-o şedinţă cu uşile închise, de către Serviciul National de Informaţii al Coreei de Sud survin în momentul în care Malaezia anchetează asasinarea fratelui vitreg al liderului coreean, Kim Jong Nam.

Ancheta este oficial încă în derulare, însă Coreea de sud afirma că cel care a ordonat asasinarea de pe 13 februarie este chiar Kim Jong Un

Conform unei ştiri publicate de CNN, Kim Jong-un emis ordinul asasinării către două ministere nord coreene.

"Asasinarea lui Kim Jong Nam a fost un episod din teroarea sistematică impusă de Kim Jong Un," a declarat un parlamentar sud coreean pe postul american. "Operaţiunea a fost efectuată de către două grupuri operative şi unul de sprijin".

Kim Jong-nam, fratele vitreg al despotului nord coreean, a fost omorât pe un aeroport malaezian. Pe înregistrările video au fost remarcate două femei care i-au aplicat pe faţă substanţe - identificate ca fiind agent neuroparalizant VX.

Coreea de Nord a afirmat că nu este implicată în asasinat acuzând Coreea de Sud că ar răspândi "ştiri false".

Cu toate acestea, de când a ajuns la putere în 2011, Kim Jong Un a executat un număr considerabil de oficiali guvernamentali de rând superior, stârnind o adevărată campanie de teroare.

În mai 2015, Kim Jong Un a autorizat executarea ministrului Apărării cu ajutorul unui tun anti aerian. Ministrul fusese prins dormind. Execuţia a fost urmărită de sute de oameni şi a fost folosită pentru a da un semnal generalilor din jurul lui Kim Jong Un.

Noile execuţii par să sugereze că mişcările subterane din Coreea de Nord sunt mai sistemice decât par, şi că, în curând, iadul comunist nord coreean va fi demontat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor