Kim Jong-un pregăteşte înlăturarea tuturor nord-coreenilor “slabi”

Preaiubitul conducător nord coreean Kim Jong-un nu a adus nicio bucurie poporului său în preajma Sărbătorilor de Iarnă, după ce, într-un discurs sinistru, a promis că va elimina cetăţenii nord-coreeni “slabi”.
Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un.
Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un. (Getty Images)

Dictatorul comunist a acuzat membrii de partid că înşeală poporul şi că folosesc scurtături. El a precizat că există “unităţi slabe” printre principalele comitete de partid, care “se plâng ca şi cum ar cădea pradă defetismului”.

Într-o încercare disperată de a menţine priza asupra statului său izolat, Kim a declarat că cei incapabili să finalizeze “principalele sarcini revoluţionare” ar trebui să reflecte în mod serios dacă sunt “necesari” Partidului.

Apoi, Kim a promis că va depune toate eforturile pentru eliminarea “tendinţelor administrative şi birocratice”, conform website-ul de ştiri NK News.

Dictatorul consideră că anumite tendinţe de acest gen au stat la baza prăbuşirii regimurilor comuniste eşuate, inclusiv al Uniunii Sovietice.

În discursul său, Kim a criticat comitetele implicate în sectorul cinematografiei, artelor şi în proiectele din zonele rurale.

Profesorul Lim Jae-cheon, expert în Coreea de Nord, a declarat că discursul a semnalat o schimbare în societatea politică.

Lim a declarat pentru NK News că regimul lui Kim urmăreşte să controleze societatea nord-coreeană prin restaurarea rolului partidului.

“El a educat şi criticat preşedinţi ai comitetelor primare ale Partidului Muncitorilor din Coreea pentru a consolida fundaţia Partidului”, a adăugat Lim.

Criticile au loc în contextul amplificării tensiunilor globale, pe măsură ce naţiunile din întreaga lume îşi consolidează arsenalele nucleare.