Controversatul Răzvan Nicolescu şi-a anunţat retragerea din Guvern

Răzvan Nicolescu, Ministrul Delegat pentru Energie
Răzvan Nicolescu, Ministrul Delegat pentru Energie (Epoch Times România)

Ministrul delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu, şi-a anunţat retragerea din Guvern. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Nicolescu a susţinut că a discutat cu premierul Ponta "despre ceea ce urmează", iar premierul i-ar fi comunicat că îşi doreşte un nou concept: lipirea Departamentului de Energie la Ministerul Economiei şi numirea unui ministru politic.

"Am discutat astăzi cu prim-ministrul Ponta despre ceea ce urmează. Mi-a comunicat că îşi doreşte un nou concept: lipirea, din nou, a Departamentului pentru Energie la Ministerul Economiei şi numirea unui ministru politic. I-am mulţumit pentru că mi-a dat şansa să fac ceva pentru România în aceste 10 luni. I-am comunicat ca nu mă interesează nici o alta funcţie publică în Romania şi l-am rugat să continue reformele începute în energie.", a scris Nicolescu pe Facebook cu o zi înainte ca premierul să anunţe structura Cabinetului Ponta IV, structură ce va fi prezentată luni în Parlament.

Reamintim că Nicolescu a preluat şefia Departamentului pentru Energie după ieşirea PNL de la guvernare şi ruperea USL. Numirea sa a fost deosebit de controversată, având în vedere faptul că Nicolescu a deţinut funcţia de director de comunicare în OMV Petrom, ceea ce punea sub semnul întrebării credibilitatea acestuia ca negociator al redevenţelor petroliere în interesul statului român.

Acuzele s-au dovedit până la urmă nefondate. Redevenţele foarte mici bătute în cuie acum 10 ani de guvernul Năstase, pe care toată lumea spera să le vadă mărite la finele lui 2014, vor rămâne neschimbate încă un an. Negocierile cu mediul de afaceri vor începe în 2015, a anunţat premierul, când desigur, în Cabinetul Ponta IV la Energie nu va mai fi un ministru tehnocrat, ci unul politic care nu va mai putea fi suspectat că negociază în favoarea OMV Petrom.