Conferinţa Procesului Bologna găzduită la Bucureşti

Conferinţa Bologna, cel mai mare eveniment de educaţie din România, va avea loc în perioada 26-27 aprilie. Scopul acestor conferinţe ministeriale bianuale este de a stabili direcţiile politice ale Procesului Bologna.
Ministrul Educaţiei, Cătălin Baba. (gov.ro)
L.M.
20.04.2012

Conferinţa Bologna, cel mai mare eveniment de educaţie din România, va avea loc în perioada 26-27 aprilie. Scopul acestor conferinţe ministeriale bianuale este de a stabili direcţiile politice ale Procesului Bologna.

Întâlnirea miniştrilor educaţiei în cadrul acestui eveniment este pentru educaţie ceea ce este Summitul NATO pentru apărare, a declarat Ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, în cadrul unei conferinţe de presă, vineri, 20 aprilie.

Conferinţa este un eveniment major al UE.

„Se va desfăşura la Palatul Parlamentului şi aşteptăm în jur de 500 de participanţi din 100 de ţări”, a declarat Ministrul Baba.

Ideea Bologniei este un învăţământ pe cicluri: 3 ani de licenţă, sau, dacă se ţinteşte o meserie specializată se pot face 2 ani de masterat şi apoi 3 ani de doctorat. Ideea este ca licenţa plus masteratul să nu depăşească 5 ani.

La evenimentele ministeriale de săptămâna viitoare vor participa, printre alţii, Androulla Vassiliou - comisarul european pentru Educaţie, Eduardo Ochoa - subsecretarul pentru învăţământ superior din SUA, Igor Remorenko - viceministrul Federaţiei Ruse, Omar Arias - economistul şef al Băncii Mondiale, Karlheinz Tochterle - ministrul educaţiei din Austria, Francesco Profumo - ministrul educaţiei din Italia, Mohammad Alohali - ministrul adjunct din Arabia Saudită şi David Willets - ministrul pentru Universităţi şi Ştiinţa al Marii Britanii.

În perioada 26-27 aprilie România va găzdui, la Palatul Parlamentului, a opta ediţie a Conferinţei Ministeriale a Procesului Bologna şi a treia ediţie a Bologna Policy Forum. Evenimentul este organizat şi sprijinit de Secretariatul Bologna Follow-Up Group (BFUG), care în acest moment este găzduit tot de România. Bugetul României pentru organizarea acestei conferinţe este de 256.000 de euro, a declarat ministrul Cătălin Baba.

România este semnatară a Declaraţiei de la Bologna din 1999, iar în această calitate ţara noastră a preluat în legislaţia naţională instrumentele şi instituţiile Procesului Bologna. Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) este listată în Registrul European al Asigurării Calităţii (EQAR), potrivit MECTS.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor