Compania BMW este interesată de viitoare colaborări cu firme româneşti

(STAN HONDA / AFP / Getty Images)

Vicepreşedintele Companiei BMW, Franz Linner, a vizitat, joi şi vineri, România, aflându-se într-o misiune de prospectare a pieţei în vederea unor viitoare colaborări cu firme româneşti.

Vineri, în Poiana Braşov, oficialul companiei germane s-a întâlnit cu reprezentanţii firmelor care fac parte din clusterul „Transilvania Aerospace“, discuţiile fiind încurajatoare pentru eventuale colaborări viitoare între firmele componente ale clusterului şi constructorul german de automobile. În principal, compania germană caută noi furnizori de piese şi subansamble, dar doreşte să încheie contracte de colaborare şi în domeniul cercetării şi inovării, transmite corespondentul NewsIn.

Franz Linner a venit în România la invitaţia Camerei de Comerţ Româno-Germană, Clubului Economic German Braşov şi Ministerului Economiei şi a avut la Bucureşti, întâlniri cu reprezentanţi ai ministerului, iar la Braşov cu cei ai mediului de afaceri, în principal cu firmele compenente ale clusterului „Transilvania Aerospace“.

„Discuţiile pe care le-am avut cu vicepreşedintele BMW au fost foarte încurajatoare, clusterul «Transilvania Aerospace» fiind cel sprijinit şi de minister pentru a colabora cu marele concern german. Discuţiile s-au purtat pe trei paliere, firma germană fiind interesată de cercetare şi inovare, de soluţii care să conducă la scăderea greutăţii automobilelor prin folosirea de materiale din ce în ce mai uşoare, dar şi de colaborare cu firme care ar putea deveni furnizori ai BMW“, a declarat Werner Braun, preşedintele „Transilvania Aerospace şi al Clubului Economic German Braşov. Acesta a adăugat că, după această întâlnire, urmează ca firmele din cadrul clusteului să caute soluţii pentru cererile firmei germane, iar în cadrul viitoarelor întâlniri, care vor avea loc la Munchen, să se facă paşi concreţi către încheierea unui acord de colaborare.

Oficialul concernului german a declarat, la conferinţa de presă care a urmat discuţiilor cu firmele din cadrul clusterului, că se află în România pentru a face o prospecţie a potenţialului firmelor româneşti pentru o viitoare colaborare cu acestea.

„Odată la doi ani, noi facem o asemenea prospectare a pieţei auto şi căutăm noi parteneri de afaceri. În acest moment capacitatea de producţie a companiei noastre este completă, avem fabrici în Germania, America, China şi nu intenţionăm să deschidem noi unităţi de construcţie a maşinilor noastre. În schimb, ne interesează colaborarea în domeniul cercetării, al inovării, al găsirii de soluţii pentru utilizarea materialelor uşoare şi ultrauşoare la fabricarea produselor noastre. Ceea ce ne-a încântat pe noi este existenţa clusterelor în România, mod de organizare pe care şi noi îl folosim pe scară din ce în ce mai largă, deoarece ne oferă tot ce ne trebuie. De asemenea, am identificat câteva firme din zona Braşovului care ar putea deveni, nu peste multă vreme, furnizori ai companiei noastre. Ceea ce ne bucură foarte mult este că aceste firme sunt firme autohtone 100%, nu sunt reprezentanţe ale unor firme multinaţionale“, a declarat Franz Linner.

Vineri după-amiază, vicepreşedintele BMW a avut o întâlnire şi cu conducerea Universităţii „Transilvania“, pentru a identifica eventuale căi de colaborare între universitate şi companie.

În altă ordine de idei, oficialul companiei germane a declarat că este mulţumit de cifra de afaceri a companiei în România, vânzările BMW la noi în ţară fiind în ultimii doi ani în continuă creştere, anul acesta fiind deja vândute în România peste 1.700 de automobile, dar şi că cifrele companiei indică faptul că, în ciuda scăderilor masive ale vânzărilor pe piaţa auto mondială, pentru BMW va fi un an de vârf al producţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie