Comoară antică rară descoperită în Cetatea lui David din Ierusalim [video]

Sigiliu descoperit în Cetatea lui David, Israel (screenshot tramite video Fox News)
Mioara Stoica
02.04.2019

Cetatea lui David este numele israelian al celui mai vechi cartier din Ierusalim şi un sit arheologic important. Acesta a fost un oraş fortificat din epoca bronzului pe temelia căruia s-a construit oraşul Ierusalim, locul în care regele David şi-a stabilit împărăţia. Se află nu departe de Oraşul Vechi din Ierusalim şi de Zidul de Vest şi este unul dintre cele mai interesante situri arheologice din Israel.

Printre ruinele arheologice se află şi cele ale unor case care dezvăluie statutul social ridicat al locuitorilor. Aici au fost descoperite sigilii personale folosite pentru autenticitatea semnăturii scrisorilor, precum şi a documentelor care poartă numele proprietarilor, nume menţionate în Biblie.

Sigiliul descoperit recent în Cetatea lui David într-o clădire publică distrusă în perioada Primului Templu, poartă inscripţia: „(aparţinând lui) Natan Melec, slujitorul împăratului“. Numele Natan Melec apare în Biblie.

 (Photo Credit: Eliyahu Yanai, City of David)
(Photo Credit: Eliyahu Yanai, City of David)

De asemenea, în aceeaşi clădire din perioada Primului Templu au fost descoperite resturi de pietre mari, fragmente de podea din acea vreme şi alte elemente care par să fi fost incinerate în timpul distrugerii templului.

Profesorii Yuval Gadot de la Tel Aviv University şi Yiftah Shalev de la Israel Antiquities Authority au explicat că „descoperirea acestei clădiri publice pe partea de vest a Cetăţii lui David, oferă mai multe informaţii despre structura oraşului din acea perioadă". De asemenea, ei explică faptul că resturile care arată modul în care a fost distrus oraşul în 586 î.C “întăreşte înţelegerea noastră cu privire la distrugerea amplă a cetăţii“.

Mai multe informaţii: Rare ancient treasures bearing Biblical names discovered in Jerusalem’s City of David

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor