Ciucu, târât prin tribunale: Am îndrăznit să mă opun "modelului Voluntari" de conducere a Capitalei

Pentru că a îndrăznit să se opună "modelului Voluntari" de conducere a Capitalei, consilierul PNL Ciprian Ciucu riscă să plătească "o factură" de 266.000 de euro. Atât i-a cerut daune familia de primari Firea-Pandele care încearcă astfel să-l reducă la tăcere, acuză liberalul.
Ciprian Ciucu
Ciprian Ciucu (Epoch Times România)

Supăraţi pe maniera în care Ciprian Ciucu înţelege să facă opoziţie, primăriţa Capitalei, Gabriela Firea, şi soţul său, edilul din Voluntari, Florentin Pandele, l-au dat în judecată pe consilierul PNL şi îi cer daune "reputaţionale" de peste 1 milion de lei. În replică, liberalul acuză puternica familie de primari că, prin astfel de acţiuni în justiţie care, în opinia lui, vizează de fapt simple declaraţii politice, încearcă să-l reducă la tăcere.

"Am îndrăznit să mă opun "modelului Voluntari" de conducere a Bucureştiului şi Florentin Costel Pandele vrea să mă taxeze cu 600.000 lei (cca. 133.000 de euro), la fel ca şi soţia sa, doamna Gabriela Firea, care îmi mai cere încă pe atâta. Aici aveţi "motivul" pentru care F.C. Pandele mă târăşte prin tribunale.

L-a deranjat în mod expres că am zis că "modernizarea Bucureştiului va fi de genul betonării Volunturiului" (am citat din chemarea în judecată...). Genul acesta de intimidare, prin acţiuni în justiţie pentru declaraţii politice, este definitoriu pentru sănătatea vieţii noastre politice. De "pandelizare", devenit substantiv comun, a vuit presa şi l-au folosit mulţi", a declarat Ciprian Ciucu.

De altfel, consilierul PNL susţine că îşi aduce aminte că a discutat la un moment dat cu o jurnalistă care se mândrea că a "patentat" termenul respectiv.

"Dar ţinta sunt doar eu pentru că sunt un om liber, nu mă au cu nimic la mână, n-au ce să-mi ofere şi n-aş primi niciodată nimic de la ei. Dar ei vor de la mine, vor bani... nu ştiu care e ţinta lor finală... poate banii pe care-i pun lunar la bancă pentru educaţia fiicei mele, pentru la facultate peste ani... Altceva n-am să le dau", a afirmat Ciprian Ciucu.

Mergând pe logica asta, liberalul nu exclude că o să fie dat în judecată lunar pentru orice spune, doar să tacă, să nu-şi îndeplinească mandatul de consilier.

"Ziceţi şi dumneavoastră... Aţi mai auzit de ceva similar? Putea foarte bine să aleagă oricare altă declaraţie, toate sunt declaraţii politice, toate sunt doar normale în democraţie", a subliniat Ciprian Ciucu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne