Ciprian Ciucu: Familia Firea-Pandele a pus tunurile pe mine. Îmi cere daune de 266.000 de euro

Atacul la siguranţa financiară a familiei, ca armă politică, este cea mai abjectă formă de intimidare politică, a atras atenţia, revoltat, consilierul PNL Ciprian Ciucu, care a fost dat în judecată de familia Firea-Pandele.
Ciprian Ciucu
Ciprian Ciucu (Epoch Times România)

Primăriţa Capitalei, Gabriela Firea, şi soţul său, edilul din Voluntari, Florentin Pandele, l-au dat în judecată pe consilierul PNL, Ciprian Ciucu, şi îi cer daune "reputaţionale" colosale - nu mai puţin de 266.000 de euro. Gestul a fost catalogat de liberal drept un atac la siguranţa financiară a familiei sale, cea mai abjectă formă de intimidare politică.

"Familia Firea-Pandele a pus tunurile pe mine: şi primarul Voluntariului, Florentin Pandele, m-a dat în judecată. Pentru acelaşi motiv ca şi Primarul Bucureştiului. Deci, în total, familia Firea-Pandele vrea să obţină de la mine, 266.000 Euro. Bani, pe care probabil nu îi voi câştiga într-o întreagă viaţă, eu muncesc cinstit. Adică, le-aş fi stricat reputaţia în valoare de aceste sute de mii de euro! Suma este imensă, dar ei nu cunosc valoarea banilor, venim din alte lumi, trăim ale vieţi.

Calculul lor e simplu: dacă nu-l intimidăm, măcar îl târâm prin tribunale. N-are resursele noastre, n-are atâţia bani de avocaţi, măcar să-i dăm de lucru, să-l ţinem ocupat. Să nu mai aibă timp şi de opoziţie în Consiliul General. De intimidat, nu mă las intimidat, dar deja lucrurile devin serioase", a declarat vineri, pe contul său de Facebook, Ciprian Ciucu.

Consilierul PNL a explicat că activitatea din Consiliul General al Municipiului Bucureşti este practic neremunerată şi timpul pe care îl va petrece prin tribunale îi va afecta viaţa profesională sau, speră ei, timpul pe care-l dedică activităţii politice şi pregătirii pentru şedinţele consiliului.

"Asta e, dorm mai puţin, dar nu voi schimba nimic. Reiterez, atacul la siguranţa financiară a familiei, ca armă politică, este cea mai abjectă formă de intimidare politică. Este clar, i-am deranjat cel mai mult, sunt inamicul nr. unu al familiei. Sau cel puţin aşa mă văd ei. Voi încerca să mă raportez în continuare la Puterea PSD din Bucureşti cât se poate de impersonal. Nu am nimic personal cu familia, doar fac opoziţie pentru că, în mintea mea, funcţionăm într-o democraţie. Lucrurile se precipită, mă aştept şi la alte procese instrumentate de puternica familie de primari", a precizat Ciprian Ciucu.

Potrivit reprezentantului PNL, şi viceprimarul Aurelian Bădulescu l-a ameninţat în plenul Consiliului General al Municipiului Bucureşti cu un alt proces.

"În aceste condiţii voi avea nevoie de tot sprijinul pe care îl voi putea primi. Asta mi se întâmplă pentru că sunt un om liber: nu am sfori de care să fiu tras, nu am oameni angajaţi prin primărie (ca mulţi dintre consilierii puterii), nu am interese de niciun fel, doar de a-mi duce mandatul cu demnitate până la capăt. Nu mă las intimidat, fac opoziţie cinstită pentru voi, am nevoie de voi să-mi fiţi aproape!", a adăugat Ciprian Ciucu.