Cioloş, trimis la "groapa de gunoi a istoriei" de un protestatar. Reacţie corectă a premierului

Nemulţumit că în România au început să sosească refugiaţi, un protestatar l-a huiduit pe Dacian Cioloş. Spre deosebire de majoritatea politicienilor noştri care s-au confruntat cu situaţii similare, premierul a ales să stea de vorba cu omul şi să încerce să îi explice cum vede el treaba.
Dacian Cioloş (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
04.03.2016

Premierul Dacian Cioloş şi vicepremierul Vasile Dîncu au fost întâmpinaţi la intrarea în Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, unde aveau programată o vizită oficială, de un protestatar nemulţumit că au început să vină refugiaţi în România.

"De ce se expune România la aşa ceva dacă poporul român e împotriva islamizării şi primirii acestor cote de refugiaţi?", a spus protestatarul, la sosirea la muzeu a delegaţiei guvernamentale, potrivit Agerpres.

Bărbatul a mai strigat mesaje precum "Să vă fie ruşine", "Nu islamizării României" şi l-a huiduit pe premierul Dacian Cioloş căruia i-a spus că va ajunge la groapa de gunoi a istoriei.

Premierul a ignorat atacul şi a intrat în Muzeul de Istorie unde era aşteptat însă la ieşire a decis să stea de vorbă cu bărbatul şi să îi explice situaţia.

"Autorităţile din România au luat o decizie, împreună cu toate celelalte state membre ale UE, de unde România primeşte bani, unde românii pot să se ducă la muncă. Toate ţările acestea membre au luat o decizie, să primească un anumit număr de emigranţi. Românii au primit câteva zeci, asta nu are nimic de-a face cu Constituţia", i-a spus Dacian Cioloş protestatarului.

Şeful Executivului a declarat şi că România are în mod egal obligaţii şi drepturi în comunitatea europeană.

"România face parte din UE şi are nişte drepturi, cum e dreptul de a munci în celelalte ţări, dreptul de a primi fonduri pentru investiţii (...) şi are nişte obligaţii. România şi-a asumat, împreună cu celelalte ţări. În timp ce celelalte ţări primesc zeci sau sute de mii de emigranţi, România s-a angajat la câteva sute şi din care a primit acum zece-cinsprezece. Despre asta e vorba", i-a mai transmis premierul bărbatului.

Protestatarul a refuzat însă argumentele oferite de premier subliniind că nu se poate pune semnul egalităţii între românii care lucrează în străinătate şi migranţii primiţi de ţara noastră.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor