Cercetătorii generează o "entitate" umană fără mamă sau tată

(Shutterstock)

În fiecare zi, experimente incredibil de bizare sunt efectuate în laboratoare secrete de pe toată planeta. Mi-am avertizat frecvent cititorii despre bolile mortale care se dezvoltă în astfel de laboratoare, dar se întâmplă şi alte tipuri de experimente extrem de bolnave.

De exemplu, se raportează că o echipă de cercetători a reuşit acum să creeze o "entitate" umană care nu are o mamă sau un tată. De fapt, a fost creată "fără a folosi spermatozoizi, un ovul sau un pântec"...

"Modelul embrionar" chiar eliberează hormoni care au declanşat un test de sarcină pozitiv.

Pare ceva desprins dintr-un roman ştiinţifico-fantastic. Întrebarea este de ce naiba s-ar gândi să facă aşa ceva? Ei ne spun că utilizarea unor astfel de "entităţi" va uşura cercetarea medicală şi, sincer, asta mă face să vomit.

Nu există nicio posibilitate ca acest gen de lucru să fie legal. Dar se face.

Această echipă de cercetători a reuşit să creeze o "entitate" umană fără mamă sau tată, pornind de la celule stem...

În loc de spermatozoizi şi ovule, s-a folosit ca material de pornire celule stem care au fost reprogramate pentru a câştiga potenţialul de a deveni orice tip de ţesut din organism.

Potrivit BBC, substanţe chimice au fost folosite pentru a încuraja aceste celule stem să se dezvolte în patru tipuri de celule unice care sunt implicate în primele etape ale dezvoltării embrionului uman:

- celule epiblastice, care devin embrionul propriu-zis (sau fătul);
- celule trofoblaste, care devin placenta;
- celule hipoblastice, care devin sacul vitelin de susţinere;
- celulele mezodermice extraembrionare.

Aceste tipuri de celule au fost apoi "amestecate într-o anumită proporţie", iar ceea ce s-a întâmplat în continuare este extrem de alarmant...

Aproximativ 1% din amestec a început călătoria de a se asambla spontan într-o structură care seamănă, dar nu este identică, cu un embrion uman.

Profesorul Jacob Hanna de la Institutul Weizmann este liderul echipei care a efectuat această cercetare şi susţine că "entitatea" care a fost produsă "este într-adevăr o imagine de manual a unui embrion uman din ziua 14"...

"Aceasta este într-adevăr o imagine de manual a unui embrion uman în ziua 14, [lucru care] nu a fost făcut înainte", a spus profesorul Hanna.

Dacă o astfel de entitate poate supravieţui până la această etapă, ar putea ea să meargă până la capăt şi să devină de fapt un bebeluş în toată regula?

Acum că această descoperire a fost realizată, este doar o chestiune de timp până când cineva va încerca să facă asta.

Şi imaginaţi-vă doar implicaţiile dacă acest lucru va începe în cele din urmă să se întâmple pe scară largă. Bebeluşii ar putea fi crescuţi la scara masivă pe tot globul.

În loc să aibă copii în mod natural, părinţii ar putea doar să comande un bebeluş care îndeplineşte anumite specificaţii.

Şi orice bebeluş care a ieşit cu "defecte" ar fi inevitabil aruncat.

Pe de altă parte, este uşor să ne imaginăm armate întregi "crescute" de conducători tiranici, aşa cum am văzut în anumite filme ştiinţifico-fantastice.

Una dintre întrebări ar fi - sunt astfel de "entităţi" cu adevărat umane? Ar avea ele suflet?

Sunt atât de multe lucruri pe care nu le ştim şi sperăm ca acest tip de activităţi va fi interzis, astfel încât să nu aflăm niciodată.

Din păcate, comunitatea ştiinţifică este foarte puţin reţinută în acest moment.

Majoritatea populaţiei generale habar nu are ce se întâmplă în aceste laboratoare secrete şi majoritatea politicienilor noştri pare că nu le pasă.

Şi astfel "ştiinţa" va continua să avanseze pe tot globul, cu foarte puţină rezistenţă.

Pe lângă experimentele care creează noi vieţi, cercetătorii caută şi modalităţi de a înşela moartea.

În ultimii ani, transfuziile de sânge de la tineri au devenit o tendinţă foarte populară printre miliardarii Americii. Iată doar un exemplu...

Până de curând, Bryan Johnson plătea sute de mii de dolari pentru a primi infuzii lunare de un litru de plasmă de la fiul său adolescent în propriul său flux de sânge îmbătrânit. "Am acordat întotdeauna multă atenţie la ceea ce mănâncă... pentru că asta a pătruns în corpul meu", spune antreprenorul american de tehnologie, în vârstă de 46 de ani, pe noul podcast The Immortals. De asemenea, şi-a pompat propria plasmă în corpul tatălui său în vârstă de 70 de ani, pentru a ajuta la îmbunătăţirea sănătăţii fizice şi cognitive a acestuia, aflat în declin: "A fost unul dintre cele mai semnificative momente din întreaga sa viaţă. Şi pentru mine a fost la fel". Johnson continuă să plătească 2 milioane USD pe an pentru o echipă de cercetare care să investigheze cum putem trăi mai mult – şi, cu siguranţă, nu este singurul om bogat din Silicon Valley dedicat căutării vieţii eterne.

Băieţi ca Johnson au mai mulţi bani decât vor avea vreodată nevoie. Dar ei ştiu că zilele lor sunt limitate.

Deci, într-o încercare disperată de a "cumpăra mai mult timp", ei injectează literalmente sângele tinerilor în propriile vene.

Acesta este un alt lucru care nu ar trebui făcut. Şi probabil că este periculos. Dar nimeni nu încearcă să îl oprească.

De fapt, ritmul progreselor ştiinţifice va continua să avanseze exponenţial.

Având suficient timp, lumea noastră ar fi transformată în ceva mai ciudat decât orice a visat Hollywood-ul vreodată.

Dar oamenii noştri de ştiinţă nu vor avea suficient timp pentru a face asta, pentru că adevărul este că timpul se scurge în defavoarea societăţii actuale.

Tendinţele noastre autodistructive ne vor copleşi în curând şi nicio "cercetare" nu va putea schimba lucrurile în acel moment.