Cercetătorii au descoperit o ”bombă cu ceas” masivă sub gheaţa Arcticii

Zona Arctica.
Zona Arctica. (Alexandra Kobalenko/Getty)

Cercetătorii ruşi au descoperit ceea ce s-a identificat a fi cea mai capabilă armă de distrugere în masă a lumii. Impresionat foarte mult de această descoperire, liderul echipei a declarat că nu a mai văzut niciodată o forţă de distrugere de o asemenea anvergură precum cea eliberată de arma necunoscută până în prezent de omenire.

Un semn fără precedent al distrugerii în masă

În timp ce corporaţiile Noii Ordini Mondiale toarnă sute de milioane de dolari în sprijinul mass mediei mainstream şi a celei alternative, a politicienilor şi a trolilor de pe internet pentru a acoperi descoperirile cercetătorilor, şeful echipei de investigatori ruşi raportează că a localizat perne de metan, un gaz de 20 de ori mai potent decât dioxidul de carbon, bolborosind la suprafaţa Oceanului Arctic.

”Scara şi volumul eliberărilor de metan l-au surprins pe şeful echipei de cercetare care a inspectat fundul oceanic al Platformei Artice Siberiene de Est din nordul Rusiei timp de aproape 20 de ani”, raportează the Independent.

The Independent a efectuat un interviu exclusiv cu cercetătorul Igor Semiletov de la Centrului Internaţional de Cercetare a Arcticii din cadrul Universităţii Alaska Fairbanks, care a condus cea de-a 8-a expediţie comună a SUA-Rusia în mările din zona arctică est-siberiană. Semiletov a afirmat că nu a mai văzut niciodată până acum ca metanul să fie eliberat la o scară atât de mare şi cu atâta forţă de pe fundul Oceanului Arctic.

”Iniţial am găsit structuri sub formă de torţe asemănătoare cu aceasta dar ele aveau numai zeci de metri în diametru. Aceasta este prima dată când am găsit structuri continue, puternice, impresionante de peste 1.000 de metri în diametru. Este incredibil”, a subliniat profesorul Semiletov.

”Am fost impresionat de anvergura şi densitatea mare a pernelor de metan. Deasupra unei zone relativ mici am găsit peste 100 de perne, dar într-o zonă relativ mai mare ar trebui să existe mii”, a adăugat acesta.

Oamenii de ştiinţă estimează că sub gheaţa permanentă a Arcticii sunt prinse sute de milioane de tone de gaz metan. Iar zona în care acest fenomen se extinde este cuprinsă între continentul asiatic şi apele de mică adâncime ale Platformei Arctice Siberiene Estice.

Una din cele mai mari îngrijorări din prezent este legată de faptul că dispariţia gheţei de la Arctic pe perioada verii şi creşterea rapidă a temperaturilor de-a lungul întregii regiuni va topi îngheţul permanent al Siberiei. Iar metanul prins sub gheaţă ar putea fi eliberat brusc în atmosferă, conducând la o schimbare climaterică rapidă şi severă.

Echipa doctorului Semiletov a publicat, în 2010, un studiu estimând că emisiile de metan din această regiune ajung la o cantitate de 8 milioane de tone pe an. Ultima expediţie, totuşi, sugerează că această cifră subestimează semnificativ adevărata amploare a fenomenului.

Cum au devenit schimbările climaterice o înşelăciune folosită pentru a-i determina pe o treime dintre americani să susţină inconştient obiectivele Noii Ordini Mondiale:

The Nation On The Earth Productions l-a invitat pe lingvistul, filozoful şi activistul politic Noam Chomsky să vorbească despre Camera de Comerţ, Institutul American de Petrol şi alte lobby-uri de afaceri care susţin o campanie pentru a ”încerca şi a convinge populaţia că încălzirea globală este o înşelăciune liberală”. Potrivit lui Chomsky, campania masivă de relaţii cu publicul a reuşit să facă o bună parte din populaţie să se îndoiască de cauza încălzirii globale.

Corporaţiile au un singur scop: maximizarea profiturilor, în pofida faptului că amanetează viitorul copiilor şi nepoţilor lor. Aceste corporaţii sunt sprijinite de media, incluzând unele dintre cele mai mare grupuri media ”alternative” care promovează respingerea ştiinţei.

În acest an, Pământul a înregistrat dezastre meteorologice de 41 de miliarde de dolari pe care mulţi oameni de ştiinţă le pun pe seama schimbărilor de climat. Pentru mulţi, singura întrebare care le mai rămâne este dacă oamenii sunt de vină pentru acestea. Şi dacă este aşa, este vina individului obişnuit sau a manipulatorilor din corporaţii, precum frackerii şi a altora din industria geoingineriei, a combustibilului fosil, sau chiar mai rău, a celor responsabili de chemtrailers (chimicale pulverizate pe zone largi de avioane administrate de stat) ? Este nevoie de o dezbatere publică. De multe ori, summiturile organizate pe tema schimbărilor climaterice resping aceste probleme. Acest lucru îi afectează pe oamenii de ştiinţă adevăraţi şi alimentează neîncrederea, dezinformarea şi chiar intoxicarea a populaţiei.

”Mărşăluim pe marginea unei prăpastii”, a afirmat Chomsky.