Cercetătorii au descoperit animale care au trăit acum 650 milioane de ani
Oamenii de ştiinţă au demonstrat existenţa unor fosile animale care datează de 650 milioane de ani. Aceste fosile sunt mai vechi decât cele mai vechi fosile descoperite până în prezent. Aceste ultime exemplare, găsite în sudul Australiei, sunt compuse din materie poroase ca buretele, fiind totuşi foarte dure.
“Aceşti cercetători au descoperit că animalele au apărut pe pământ cu 90 de milioane de ani mai devreme decât se credea”, spune domnul H. Richard Lane de la National Science Foundation într-o declaraţie de presă. “Prin asta se poate reconsidera apariţia epocii moderne, care ar trebui acum să înceapă în Cretacicul târziu”.
Înainte de această descoperire, se credea că animalele cu corp tare au apărut acum 550 milioane de ani, în timp ce unele fosile controversate atestau existenţa lor de acum 577-542 milioane de ani.
“Eram obişnuiţi deja să găsim pietre cu tot felul de ‘chipsuri de noroi’ încastrate în ele, iar la început am crezut că asta aveam în faţa ochilor,” a afirmat Dr. Adam Maloof de la Universitatea Princeton într-o declaraţie de presă. “Dar mai apoi am observat că unele forme se repetau peste tot — bifurcaţii de oase, inele, bucăţi perforate şi nicovale. Am realizat apoi că de fapt aveam de-a face cu un fel de organism, aşa că am decis să analizăm fosila”.
Descoperirile au fost publicate în jurnalul Nature Geoscience.