CEO-ul Pfizer anunţă vaccinurile împotriva Omicron în martie
alte articole
Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, a declarat că un vaccin împotriva COVID-19 care vizează în mod specific varianta Omicron, precum şi variantele aflate deja în circulaţie, „va fi gata în martie”.
„Va fi gata în martie. Nu ştiu cum, dacă vom avea nevoie nu ştiu cum va fi folosit, dar va fi gata şi, de fapt, începem deja să producem unele dintre aceste cantităţi la risc”, a declarat Bourla, luni, pentru canalul CNBC.
Citiți și "Gândiţi-vă de două ori înainte să vă vaccinaţi copiii" - Robert Malone avertizează părinţii
Separat, la conferinţa anuală pentru Sănătate a băncii JP Morgan, care are loc virtual, Bourla a menţionat că Pfizer este gata să depună o cerere de aprobare de reglementare în SUA pentru vaccinul reproiectat împotriva COVID-19 şi că firma şi-a construit o capacitate de producţie amplă, astfel încât schimbarea să nu fie o problemă.
Vaccinarea împotriva COVID-19 ar putea deveni, în cele din urmă, o vaccinare anuală pentru majoritatea oamenilor, a spus Bourla, iar unele grupuri cu risc ridicat ar putea primi vaccinuri mai des.
Omicron, care a fost raportat pentru prima dată de Africa de Sud în noiembrie, a depăşit rapid varianta Delta devenind cea mai dominantă tulpină din lume.
Citiți și Defenestrarea lui Robert Malone
Bourla a declarat pentru CNBC, în decembrie 2021, că este de părere că va fi necesară a patra doză de vaccin COVID-19. El a afirmat că s-a gândit anterior că ar putea fi făcut la 12 luni după a treia doză, dar cronologia poate fi modificată odată cu apariţia Omicron.
Luni, Bourla a declarat pentru CNBC că vor fi necesare mai multe teste pentru a vedea dacă este necesară a patra doză de vaccin. „Nu ştiu dacă este nevoie de un al patrulea rapel, acesta este ceva care trebuie testat şi ştiu că Israelul a început deja unele dintre aceste experimente şi vom efectua, de asemenea, unele dintre aceste experimente pentru a ne asigura că îl folosim dacă este necesar”, a susţinut el.
Israelul a aprobat, la sfârşitul lunii decembrie 2021, lansarea celei de a patra doze de vaccin COVID-19, produs de Pfizer-BioNTech, pentru persoanele cu probleme de sistem imunitar, dar şi pentru cei cu vârsta peste 60 de ani şi lucrătorii din domeniul sănătăţii.
Săptămâna trecută, Stephane Bancel, CEO al producătorului rival Moderna, a declarat că oamenii ar putea avea nevoie de a patra injecţie în toamnă, deoarece eficacitatea dozei trei ar putea să scadă în următoarele câteva luni.
Un raport al Agenţiei pentru Securitatea Sănătăţii din Regatul Unit a constatat că „Din rândul celor care au primit 2 doze de Pfizer sau Moderna, eficacitatea [împotriva bolii simptomatice] a scăzut de la aproximativ 65 - 70 [la sută] până la aproximativ 10 [la sută] la 20 de săptămâni după a doua doză.”
Raportul afirmă despre prima doză de rapel: „La 2 până la 4 săptămâni după o doză de rapel, eficacitatea vaccinului a variat de la aproximativ 65 până la 75 [la sută], scăzând la 55 până la 70 [la sută] la 5 până la 9 săptămâni şi 40 până la 50 [la sută] de la 10 săptămâni după rapel.”
Datele sugerează că protecţia vaccinului împotriva spitalizării cauzate de infectarea cu Omicron „este mult mai mare decât cea împotriva bolii simptomatice, în special după o doză de rapel, unde eficacitatea vaccinului împotriva spitalizării este aproape de 90 [la sută]”, potrivit raportului.
Pfizer a anunţat, luni, trei acorduri pentru a extinde utilizarea tehnologiei ARNm pe care s-a bazat vaccinul său COVID-19, inclusiv un acord în valoare de până la 1,35 miliarde USD cu firma specializată în editare genetică Beam Therapeutics.
Compania încearcă, de asemenea, să colaboreze cu Codex DNA Inc, pentru a permite dezvoltarea mai eficientă a vaccinurilor pe bază de ARNm a medicamentelor şi a altor produse biofarmaceutice.
De asemenea, are o companie de biotehnologie, Acuitas Therapeutics, care se va concentra pe utilizarea tehnologiei de nanoparticule lipidice pentru dezvoltarea a până la 10 vaccinuri sau medicamente.