Guvernul va cotiza pentru participarea României la Eurovision

Eurovision 2012
Eurovision 2012 (.eurovision.tv)

Guvernul va sponsoriza, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, parte din costurile aferente participării României la Eurovision, în condiţiile în care în acest an, televiziunea publică, plină de datorii, nu îşi mai permite să susţină participarea artiştilor la concurs, ca în anii precedenţi. De altfel, alte 12 televiziuni naţionale din Europa au anunţat că nu participă la ediţia Eurovisionului din acest an, tocmai din cauza costurilor prea mari, informează digi 24.

Având datorii de peste 180 de milioane de euro şi la un pas de intrarea în insolvenţă, conducerea TVR a aprobat pentru ediţia din acest an un buget de 178 de mii de euro, cu 22 de mii de euro mai puţin ca în ultimii doi ani. Fondul alocat de televiziunea naţională acoperă doar taxa de participare, costurile de transmisie şi deplasarea echipei, costurile cu promovarea rămânând neacoperite.

În consecinţă, conform Lianei Stanciu, şefa delegaţiei României la Eurovision, guvernul va prelua aceste cheltuieli, decontând costurile cu videoclipul de prezentare a ţării noastre, câteva materiale promoţionale şi show-ul propriu-zis de pe scena din Copenhaga.

Aceasta este pentru prima oară când Executivul plăteşte pentru acest concurs, care ar trebui susţinut de Televiziunea Română. Oficialii Guvernului au confirmat deja informaţia însă au refuzat să spună ce sumă vor aloca acestui proiect.

Guvernul român a alocat fonduri în condiţiile în care 12 ţări europene, printre care Cipru, Bulgaria, Croaţia, şi Slovacia au anunţat că nu-şi vor mai trimite reprezentanţii pe scenă, din cauza problemelor financiare.

În 20 de ani de când participă la concursul Eurovision, România s-a clasat doar de două ori pe podium, în 2005, când Luminiţa Anghel şi Sistem au câştigat locul III, cu melodia „Let me try” şi în 2010, la Oslo, când Paula Seling şi Ovi, cei care reprezintă România şi în acest an, au câştigat acelaşi loc III.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură