Celebrităţi născute în Anul Câinelui
alte articole
Anul Nou Chinezesc 2018 cade anul acesta pe 16 februarie, aducând Semnul Câinelui. Având locul 11 printre cele 12 animale din calendarul chinezesc, câinele este considerat cel mai prietenos, loial şi credincios semn al zodiacului chinez.
Împrumutând caracteristici ale semnului sub care sunt născute, persoanele născute sub semnul Câinelui sunt, în general, loiale, au simţul dreptăţii, sunt responsabile, temperate şi muncitoare, uşor de înfuriat şi încăpăţânate. Printre cei născuţi sub acest semn se află mulţi oameni talentaţi şi celebri.
Kong Qiu (BC 551 - 479)
Kong Qiu era cunoscut sub numele de Confucius. Acesta a fost profesor, editor, politician şi filozof în Perioada de Primăvară şi de Toamnă (770-476 î.Hr.) din istoria Chinei. Principiile lui Confucius sunt deja considerate fundament al tradiţiei şi credinţei chineze.
Cele 5 virtuţi de bază promovate de Confucius: seriozitatea, generozitatea, sinceritatea, sârguinţa şi bunătatea deţin un rol important în cultura tradiţională chineză. Confucius este şi cel care a formulat cunoscutul principiu: "Nu faceţi altora ce nu doriţi să vi se facă vouă".
Călugărul Tang (AD 602 - 664)
Xuan Zhuang, cunoscut sub numele de Călugărul Tang, a fost un călugăr budist chinez, cărturar, călător şi traducător. În timpul dinastiei Tang, el a călătorit în India pentru a aduce scripturile budiste în China. Călătoria i-a luat şaptesprezece ani, iar pe parcursul ei Zhuang a avut de depăşit o mulţime de greutăţi ce sunt înregistrate în texte clasice chinezeşti şi care au servit drept inspiraţie pentru faimosul volumn "Călătorie spre Vest", unul dintre cele patru texte de bază ale educaţiei în China tradiţională.
Issac Newton (1643-1727)
Metafizician, fizician şi matematician englez care a dezvoltat principiile fizicii moderne, inclusiv legile mişcării. Este recunoscut pe scară largă ca unul dintre cei mai influenţi oameni de ştiinţă ai tuturor timpurilor şi una dintre minţile cele mai de seamă ale Revoluţiei Ştiinţifice din secolul al XVII-lea.
Legile lui de mişcare şi gravitaţia universală au dominat viziunea oamenilor de ştiinţă asupra universului fizic pentru următoarele trei secole.
Benjamin Franklin (1706-1790)
Benjamin Franklin a fost un inventator şi om de ştiinţă american. Fiind un autor de frunte, tipograf, teoretician al ştiinţelor politice, politician, francmason, om de ştiinţă, inventator, umorist, activist civic, om de stat şi diplomat, Franklin este unul dintre "Părinţii fondatori ai Statelor Unite".
Winston Leonard Spencer-Churchill (1874 - 1965)
Om de stat britanic, ofiţer de armată şi scriitor. El a fost primul ministru al Marii Britanii între anii 1940 şi 1945 şi din nou între 1951 şi 1955. A condus Marea Britanie la o victorie a aliaţilor în cel de-al doilea război mondial. În 1953, a fost recompensat cu premiul Nobel pentru literatură pentru "alocuţiunile sale strălucite în apărarea valorilor umane solemne".
Elvis Aaron Presley (8 ianuarie 1935 - 16 august 1977)
Presley a fost interpret, muzician şi actor american. Considerat drept una dintre cele mai importante personalităţi culturale ale secolului XX, el este adesea denumit "Regele Rock and Rollului". Talentul său i-a adus milioane de fani. Elvis a murit la 16 august 1977.
Steven Allan Spielberg (1946 -)
Spielberg este cel mai cunoscut regizor, producător şi scenarist din istoria cinematografiei. Este considerat unul dintre pionierii fondatori ai erei New Hollywood, fiind considerat unul dintre cei mai de seamă regizori şi producători din industria cinematografică. El a câştigat trei premii Oscar, a fost nominalizat pentru şapte premii Oscar şi a obţinut premiul Oscar la categoria "Cel mai bun film" pentru zece dintre filmele pe care le-a regizat.
Donald John Trump (1946 -)
Născut şi crescut în cartierul Queens din New York City, Donald John Trump este cel de-al 45-lea şi actualul preşedinte al Statelor Unite, ce şi-a început mandatul la 20 ianuarie 2017. Înainte de a intra în politică, el a fost om de afaceri de succes şi o personalitate a mass media.