Anul Şarpelui: Predicţii, înţelepciune şi tradiţii chinezeşti (II)

Urări de bine pentru anul şarpelui. Şarpele simbolizează norocul, focurile de artificii - pacea şi peştii - câştigul
Urări de bine pentru anul şarpelui. Şarpele simbolizează norocul, focurile de artificii - pacea şi peştii - câştigul (SM Yang / Epoch Times)

CALUL

Caii aleargă foarte repede, însă trebuie ghidaţi. Şarpele este un animal fără membre, care se târăşte pe pământ. Nu poate să se urce pe cal. Semnificaţia acestor lucruri? Calul nu va avea Şarpele drept călăuză sau ghid şi nu va beneficia de înţelepciunea acestuia.

În teoria celor 5 Elemente, atât Şarpele cât şi Calul sunt sub semnul Focului. Şarpele şi Calul au de asemenea o relaţie de atracţie, putând fi buni prieteni datorită Focului. Acestea sunt veşti bune pentru Cai în 2013. Nu va fi un an rău pentru ei.

Cariera

Caii se vor confrunta cu rivali în anul Şarpelui. Pot participa la intrigi împotriva inamicilor de la serviciu. Pot Caii câştiga competiţia? Totul depinde de Şarpe. Dacă Şarpele îl poate ajuta pe Cal în lupta împotriva duşmanilor săi, Calul va câştiga mai multă responsabilitate şi putere în poziţia de la serviciu. Dacă Şarpele nu poate sta lângă Cal, acesta se va confrunta cu presiune, condamnări, separări şi chiar cu un proces. Pe lângă aceasta, dacă are duşmani la muncă, Calul trebuie să acorde atenţie modului de exprimare în conversaţii sau la anumite reuniuni. De asemenea, trebuie să acorde atenţie cum şi ce comunică, în special când lucrează la proiecte guvernamentale. Dacă apar probleme în 2013, acestea vor apare imediat. Nu va exista niciun semn pregătitor înainte ca evenimentele să apară.

Banii

Caii vor avea multe oportunităţi. Dacă oamenii vor recunoşte abilitatea Cailor atunci va apare şi oportunitatea de a face bani. Şarpele poate ajuta Calul, pentru a face toate acestea posibile, deoarece că Şarpele este un bun prieten al Calului. În eventualitatea în care Calul are o prietenă Şarpe cu o situaţie economică bună, atunci ea îl va ajuta să-şi mărească veniturile. Dar dacă are o prietenă Şarpe săracă, poate avea loc o luptă pentru bani.

În teoria chineză a celor 5 Elemente, Şarpele conţine şi Metal, care pentur Cal semnifică bani. Aceasta înseamnă că Şarpele ştie unde se află oportunităţi de a câştiga bani, iar Calul are nevoie de Şarpe pentru a avea venituri în 2013. Calul care are această oportunitate va avea mult noroc în finanţe în 2013.

Dragoste

Pentru că au o conexiune cu Şarpele, Caii vor avea bune relaţii personale în 2013. Dar nu există Stea Romantică pentru Cai în acest an. Este posibil ca relaţia lor amoroasă să nu evolueze mult şi să nu se ridice la aşteptările acestora.

Una din raţiuni este că Steaua fără Noroc are legătură cu starea sufletească. Starea proastă în carieră poate să-l urmărească pe Cal mai mult timp. Câteodată poate simţi lipsa unui lucru, sau un gol în interior. Cu toate acestea, Calul doreşte să-şi îmbunătăţească relaţia sentimentală, dar pentru aceasta trebuie să-şi domine emoţiile. Dacă este pregătit, martie şi septembrie sunt luni bune pentru a începe o nouă relaţie sau a o îmbunătăţi pe cea existentă. Fiţi răbdători, o relaţie bună cere întotdeauna timp pentru a creşte şi a se maturiza.

Sănătate

În principiu, Şarpele poate ajuta Caii să crească într-un ambient fizic şi spiritual potrivit, pentru a avea un corp sănătos şi o minte energică. Dar există un semn de depresie şi suferinţă în 2013, ce poate apare dintr-un moment în altul. Menţineţi-vă spiritul la nivel înalt, relaxaţi-vă, călătoriţi, dansaţi sau mergeţi în vacanţe - acestea sunt opţiuni bune pentru Cai. Evitaţi discuţiile, acordaţi atenţie securităţii în muncă şi conduceţi cu atenţie pe şosele, veţi putea evita accidentele în anul Şarpelui.

OAIA

Oaia este un animal ce trăieşte pe câmp. Şarpele se ascunde în pământ sau în împrejurimi. Amândouă aceste animale sunt timide. Când Oaia vede Şarpele, ea va pleca în altă parte. Oaia este ierbivoră şi nu se va lupta cu Şarpele pentru mâncare. Nu se vor deranja între unul pe celălalt, astfel că o vor duce bine împreună. În horoscopul chinezesc Oaia aparţine elementului Pământ iar Şarpele Focului. Focul este un element-mamă al Pământului, Focul poate (re)genera Pământul. Astfel că Oaia va primi îngrijirea Şarpelui. Cu alte cuvinte, Oaia poate găsi pe cineva care s-o ajute în caz de nevoie. În general 2013 va fi un an liniştit şi stabil pentru Oaie.

Cariera

În anul Şarpelui apare Steaua Călătoriei. Această Stea implică multă muncă. Este un bun semn pentru Oi, care îşi vor intensifica activitatea sau cariera. Oile n-ar trebui să piardă oportunităţile din acest an, dar trebuie să muncească din greu pentru a obţine recunoaşterea. S-ar putea să muncească în mai multe departamente ce au conexiuni între ele. Totuşi un servici nou în anul 2013 ar putea implica călătorii sau chiar o schimbare. Dacă se vaită, atunci altcineva le va lua postul. Dacă Oile se gândesc să înceapă o afacere proprie în 2013, este bine să realizeze că Şarpele prieten le va ajuta cu acest lucru.

Banii

Nu există o Stea a Norocului specială pentru bogăţie în 2013. Dar se cunoaşte că Oile se preocupă de carierele lor. Vor trebui să-şi folosească inteligenţa şi energia pentru a îndeplini ceea ce au de făcut. Talentul şi ideile sunt cheile pentru producerea banilor. Oile pot sta mult timp în birouri, putând astfel beneficia de un salariu stabil. Dacă vor să investească bani, nu trebuie să devină nerăbdătoare şi să rişte mult. Nu există bani câştigaţi uşor şi nici beneficii neprevăzute pentru Oi în 2013. Oile trebuie să-şi facă învestiţiile încet, stabil şi sigur.

Dragoste

Steaua călătoriilor este adesea de bun augur pentru dragoste. Există posibilitatea de a face o călătorie. Dacă sunteţi o Oaie singură (femeie) în căutarea dragostei atunci ar trebui să participaţi la mai multe activităţi sociale. Puteţi să cunoaşteţi pe cineva care trăieşte la o distanţă mai mare, astfel că va trebui să călătoriţi mai mult pentru a vă întâlni cu persoana dorită. Aţi putea găsi pe cineva pe internet. Dacă Oaia are noroc, dragostea o va ţine ocupată multă vreme. Dacă este o Oaie deja îndrăgostită, poate că îşi rezerva mai mult timp pentru a sta cu perechea. Dacă este o Oaie căsătorită, poate plănui o călătorie, pentru a se bucura împreună. În februarie, august şi decembrie Oile au mai mult noroc în relaţiile amoroase.

Sănătate

Dacă Oile sunt foarte ocupate cu munca, banii sau dragostea, trebuie să înveţe să-şi organizeze mai bine programul. Dacă se îmbolnăvesc, Oile îşi pot pirde locul de muncă. Banii îi pot pierde într-o relaţie sentimentală. Dacă trebuie să călătorească mult în 2013, neapărat să acorde atenţie siguranţei. Trebuind să fie atente la mai multe lucruri în acelaşi timp, Oile se pot îndepărta de drumul pe care au pornit. Dacă au bătrâni în familie trebuie să acorde mai multă atenţie sănătaţii. Există Steaua fără Noroc, legată de bătrânii apropiaţi, aşa că ar putea petrece mai mult timp cu ei.

MAIMUŢA

În teoria celor 5 Elemente, Şarpele este semn de Foc. Maimuţa este semn Metal, iar Metalul se teme de Foc. Aşa că Maimuţa ar trebui să respecte periculosul Şarpe. Pe de altă parte Maimuţa conţine de asemenea Apă, ceea ce o transformă într-un animal periculos, ce va şti cum să se lupte cu Şarpele.

În principiu Maimuţa şi Şarpele pot s-o ducă bine, dar pot deasemenea avea şi anumite discuţii sau lupte. Cu toate acestea norocul Maimuţei în 2013, este mediocru. Maimuţele o vor duce atât bine cât şi rău în anul Şarpelui.

Cariera

Focul semnului Şarpelui va pune presiune pe Maimuţă. Cu toate acestea Maimuţele vor avea un program scurt la muncă. Marele stres va veni de la un nivel superior.

Maimuţa este un animal inteligent, perspicace şi viclean; va putea lupta cu presiunea de la Şarpe. În astrologia chineză, Maimuţa şi Şarpele au o relaţie de atracţie pentru Apă. Asta semnifică că Maimuţa va fi inteligentă şi va învăţa să reziste la presiunea Focului. Însă dacă Maimuţa se va crede mai şireată decât Şarpele şi va încerca să profite de orice ocazie, atunci Şarpele va face tot posibilul să distrugă imaginea Maimuţei.

Probleme vor apărea mai devreme sau mai târziu, iar Maimuţa nu vor putea sta liniştită la locul de muncă. În general, când Maimuţa nu va avea o atitudine arogantă sau pedantă în muncă, norocul în carieră pentru 2013 este destul de bun, oportunităţile vor apare, iar Maimuţa este singura care trebuie să vadă cum poate să profite.

Banii

Maimuţele au o bună oportunitate în carieră în 2013, astfel că ar trebui să aibă venituri stabile. Dacă ar fi dispuse să petreacă mai mult timp la servici, ar trebui să poată obţine venituri sulimentare. Dar există un semn de dispută în anul Şarpelui. Dacă disputa cauzează un proces, atunci Maimuţele vor pierde bani. Dacă Maimuţele trebuie să călătorească sau să conducă maşina, trebuie să acorde atenţie siguranţei. Acest semn de dispută este legat şi de suferinţă şi de timp şi bani mai mulţi pentru recuperare.

Dragoste

Relaţiile sentimentale pentru Maimuţa în 2013 merg bine, pentru ca Maimuţa şi Şarpele au o relaţie de atracţie pentru Apă. Dar Maimuţa şi Şarpele deasemenea au o relaţie de vătămare reciprocă, relaţia dintre ei va fi de tipul dragoste – ură. De multe ori se luptă şi apoi se separă, pentru ca apoi să stea împreună. Este mai bine ca Maimuţele să nu se joace mult cu o relaţie fragilă. Trebuie să acorde atenţie cuvintelor şi comportamentului, să evite discuţiile care nu sunt necesare cu perechea, familia, amicii, sau cu persoanele iubite. Orice lucru care se întâmplă, dăunează sentimentelor de ambele părţi pentru mai mult timp în anul 2013.

Sănătate

Există un semn de lipsă de noroc legat de corpul şi inima maimuţelor în 2013. Aceasta poate să izvorască din personalitatea Maimuţei. Maimuţele sunt câteodată zburdalnice, capricioase şi arogante, iar acest lucru nu place multor persoane. Sunt şanse ca Maimuţele să cîştige o proastă reputaţie în 2013. Dacă Maimuţele luptă împotriva calomniatorilor, războiul pentru faimă va dura tot anul. Există stress, dispute, răniri şi calomnii care pot avea un impact în inima şi sănătatea sa. Dacă nu va avea noroc, va vizita medicii, va lua medicamente sau poate ajunge să stea în spital. Dacă are o persoană în vârstă în casă, trebuie să dea atenţie sănătăţii şi siguranţei acesteia, pentru a evita suferinţele. Dacă bătrânii nu sunt aproape, ar fi bine să petreacă mai mult timp cu ei.

COCOŞ

Cum Cocoşul este un animal de câmp, se poate ascunde prin împrejurimi. Şerpilor le place să fure ouă, dar pe Cocoş acest lucru nu-l interesează şi nici nu-l afectează prea mult. În teoria chineză a celor 5 Elemente Cocoşul stă sub semnul Metalului, este un semn feminin. Focul semnului Şarpelui poate topi Metalul, lucru pentru care Cocoşul ar trebui să se teamă de Şarpe. Şarpele conţine în principal Foc Masculin şi astfel are o relaţie de atracţie cu Metalul Feminin al Cocoşului. Asta înseamnă că atât Cocoşul cât şi Şarpele pot să o ducă bine. 2013 este anul şarpelui de Apă, deci Cocoşul poate avea noroc în acest an.

Cariera

În astrologia chineză Şarpele conţine Foc, Metal şi Pământ. Focul de la Şarpe este legat de munca Cocoşului. Pământul Şarpelui, este legat de ajutorul ce-l pot primi Cocoşii. Focul Şarpelui poate aduce multe oportunităţi în carieră pentru Cocoş în 2013. Datorită Focului Cocoşul va avea multă presiune la servici; va avea multe responsabilităţi şi ar putea să lucreze multe ore în plus. Acesta este un semn bun pentru Cocoş, el putând avea un mare viitor în cariera sa.

Fără să conteze cât de complicată, grea sau dezgustătoare poate fi o sarcină, Cocoşul o poate rezolva fără probleme, mulţumită ajutorului dat de şefi şi colegi.

Relaţia dintre Cocoş şi Şarpe favorizează Cocoşul de Metal; Cocoşul va fi plin de încredere în 2013.

Banii

Atât Cocoşul cât şi Şarpele au o relaţie de atracţie datorită Metalului. Metalul este legat de aur, finanţe, bănci, bani şi bogăţie.

Cocoşul ar trebui să aibă venituri bune din cariera sa. În 2013 Cocoşul ar trebui să aibă relaţii personale bune, care îl pot ajuta la găsirea unor oportunităţi în ceea ce priveşte câştigul material. Poate găsi pe cineva bun la investiţii financiare, pentru a-i dirija banii, astfel că va avea posibilităţi foarte bune de a-şi îmbogăţi situaţia economică în acest an.

Este un bun moment pentru a-şi face un plan financiar pentru viitor, pentru ca norocul la bani nu va fi întotdeauna ca în acest an.

Dragoste

Cocoşul ar fi trebuit să aibă bune relaţii sentimentale în 2012, iar relaţiile sociale şi amoroase vor fi bune în 2013. Dacă anul trecut a pierdut o oportunitate amoroasă pentru că nu a lucrat suficient, în acest an trebuie să se străduiască mai mult. Dacă este într-o relaţie, probabil că nu va dori să schimbe nimic, în cazul în care nu doreşte să obţină o relaţie mai apropiată - poate o logodnă sau o căsătorie. Dacă deja este căsătorit se va bucura de o căsnicie fericită.

Sănătate

Există Steaua fără Noroc pentru Cocoşi, ce ţine de sănătate, pe toată durata anului 2013. Aceasta este un semn periculos legat de accidente şi suferinţe.

Cocoşii nu au grijă numai de sănătatea lor, ci şi de a familiei şi mai ales de a a bătrânilor. Cocoşii trebuie să acorde atenţie specială alimentelor pe care le consumă, cât şi a locurilor pe care le frecventează. Este bine să nu frecventeze sporturi periculoase ca alpinismul, cursele de maşini sau schiul în 2013. Vor trebui să acorde o mare atenţie siguranţei pentru a reduce şansa de a avea accidente.

CÂINE

Când vede un Şarpe, Câinele începe să latre; lătratul poate fi pentru a semnaliza descoperirea sa, din curiozitate, apărare, superioritate, sau pentru a cere ajutor.

Câinele nu se opreşte din lătrat la Şarpe până nu oboseşte, sau până nu se plictiseşte. Aşa va fi pentru Câini anul 2013. Ei vor înfrunta anumite sfidări dar tot timpul vor fi ocupaţi.

Vor trece prin lucruri emoţionante, dar nu vor avea rezultate foarte satisfăcătoare. Oricât de mult efort vor depune, tot nu vor fi la înălţimea aşteptărilor. În general norocul Câinilor în anul Şarpelui este mediocru. Ei au şansă în carieră, bani şi dragoste, dar să nu viseze prea multe în 2013.

Cariera

Câinele este un animal în alertă. Nu există nicio şansă ca Şarpele să poată înghiţi un Câine, aşa că nu va exista multă presiune pentru Câine. Aşa că ei nu ar trebui să aibă presiune în activitate.

În teoria chinezească a celor 5 Elemente, Câinele stă sub semnul Pământ, iar Şarpele - sub Foc. Focul este elementul mamă a Pământului, astfel că Focul protejează şi generează Pământul.

Cu toate acestea, Câinele va avea tot felul de competiţii în carieră, iar Şarpele va apare pentru a ajuta Câinele, fie în mod deschis sau în secret. Cu toate acestea soarta lor în carieră este destul de bună în 2013. Există totuşi şi Steaua fără Noroc, legată de un complot, o conspiraţie sau o strategie. Aceasta semnifică că în 2013 Câinele poate avea opinii diferite, ce pot cauza scandaluri şi bătăi. Cel mai rău poate fi ca o dispută să provoace un proces. Atunci vor apare momente dificile, ce-l va face să se confrunte cu rivali la locul de muncă.

Pentru a reduce problemele, Câinii trebuie să acorde atenţie cuvintelor lor, incluzând aici comunicări scrise cât şi informaţii puse pe blogul personal.

Banii

Şarpele nu va aduce noroc în bani pentru Câine, dar anul 2013 este anul Şarpelui de Apă. Apa pentru Câini reprezintă banii. Cu toate că 2013 va aduce oportunităţi în bani pentru Câini, asta nu va fi valabil pe toată durata anului.

Există, după cum am spus, Steaua fără Noroc legată de bani în anul Şarpelui; acest semn indicând o pierdere de bani în investiţii. Cu toate acestea Câinii nu trebuie să creadă că soarta banilor lor va fi constantă tot anul 2013. Au nevoie de un plan bun pe termen lung pentru investiţii financiare. Când investesc bani, trebuie să fie conservatori. Deasemenea Câinii trebuie să evite disputele, pentru a evita procesele care ar putea să le mănânce mult din economiile avute.

Dragoste

Câinele latră la Şarpe, dar majoritatea Câinilor nu omoară Şarpele, deci putem spune că se împacă bine. Pentru a găsi dragoste, Câinele ar trebui să participe la mai multe activităţi sociale, existând bune probabilităţi de a găsi pe cineva interesant.

2013 este un an bun pentru Câinii singuratici cât şi pentru cei ce au pereche. Există semnul căsătoriei pentru cei care se găsesc sau se află într-o relaţie bună sau stabilă, dar pentru Câinii căsătoriţi nu existe nici semne bune nici rele, ei vor continua să rămână în aceeaşi situaţie cu perechea lor.

Existenţa Stelei fără Noroc indică separare pentru Câini în anul Şarpelui, acesta fiind un semn rău pentru bărbaţii ce au relaţii instabile, acestea înfruntând dificultăţi.

Sănătate

Există Stele fără Noroc legate de sănătate în anul Şarpelui. Una dintre ele poate implica sau aduce o boală cronică gravă în 2013. Alte Stele pot aduce multă muncă şi epuizare mentală, făcând ca în momentul pierderii atenţiei, Câinii să suporte accidente sau leziuni.

Pentru a evita toate acestea Câinii trebuie să acorde atenţie securităţii în muncă, în călătorii şi mai ales în casă.

Exerciţiile regulate şi odihna - singura cale ca un Câine să se poată menţine sănătos în anul Şarpelui. De asemenea Câinele trebuie să-şi viziteze medicii, pentru a-şi face o analiză generală medicală la începutului lui 2013, pentru a evita problemele majore din restul anului.

PORC

Porcul este un animal al norocului în horoscopul chinezesc. Este un animal domol, liniştit fără capacităţi de luptă. Atunci când se apropie un Şarpe, Porcul sare, fugind.

Conform teoriei chineze a celor 5 Elemente, Porcul se află sub semnul Apei, iar Şarpele sub al Focului. Apa şi Focul sunt elemente opuse şi au o relaţie de luptă; Porcii nu vor avea un an liniştit în 2013. Pentru Porci, Focul este legat de bani.

În mare parte a activităţii Porcilor în 2013 va fi legată de bani şi de prieteni. Acesta va fi anul Şarpelui sub semnul Apei, deşi Şarpele este născut sub semnului Focului. Cu alte cuvinte, anul acesta Focul se va afla sub Apă; aşa că Şarpele nu va cauza multe probleme Porcilor. Nu trebuie să uităm totuşi că anumiţi şerpi mari pot mânca un purcel. Porcii ar trebui să acorde atenţie în relaţiile personale, pentru a evita pierderile de bani cu amicii lor pe tot parcursul anului 2013.

Cariera

Porcul şi Şarpele au o relaţie de conflict; este un semn de dezacord, sau de discreţie, ceea ce semnifică că Porcii nu vor avea o carieră liniştită şi nici stabilă.

Apare o Stea a călătoriei în anul Şarpelui 2013; Porcul va avea multă muncă, va sta mai multe ore la serviciu. Este posibil să apară un nou loc de muncă unde va trebui să călătorească, sau să se mute cu casa.

Dacă Porcii se vaită şi nu sunt mulţumiţi la locul de muncă, altcineva le va prelua responsabilităţile. Chiar dacă au un loc de muncă sau nu, noul şef ce-l vor avea îi va ţine foarte ocupaţi în 2013. Cel mai important lucru este să fie liniştiţi şi să nu aibă conflicte cu oamenii. Din alt punct de vedere, relaţiile proaste cu colegii se vor transforma în obstacole care vor afecta desfăşurarea obligaţiilor la locul de muncă.

"Ţine capul plecat", aceasta va fi cheia pentru un loc de muncă liniştit pe 2013.

Banii

Şarpele conţine Foc, element care pentru Porci este legat de bani. Pentru că Porcii şi Şerpii au o relaţie de conflict, Porcii ar trebui să încerce să aibă bani în buzunare. Cu toate acestea, şansa de a avea bani există, dar lipseşte efortul, energia şi timpul pentru a le obţine. Pentru a câştiga bani mai uşor, Porcii pot cere ajutorul prietenilor lor, asta semnificând că ar trebui să împartă câştigul cu ei, sau că cea mai mare parte din bani va ajunge în buzunarele prietenilor lor. Dacă Porcii se vor certa pentru bani cu amicii lor, îşi vor distruge prieteniile. Este bine ca Porcii să găsească sfaturi bune în probleme financiare pentru planurile lor de investiţii. Dacă nu vor pune condiţii şi nu vor investi în afaceri riscante, vor avea venituri suficiente în 2013.

Dragoste

Nu apare nici o Stea Romantică în anul Şarpelui pentur Porc. Relaţiile sociale nu vor fi bune anul acesta, iar Porcii nu trebuie să spere rezultate bune în relaţiile amoroase. Steaua călătoriei în 2013 va crea posibilităţi pentru o relaţie bună. Dacă Porcul este singur şi caută o relaţie, va trebui să petreacă mai mult timp în activităţi sociale, unde va putea cunoaşte o persoană ce stă mai departe de oraşul său, aceasta însemnând că va aloca timp pentru această persoană. Dacă are noroc, dragostea îl va ţine ocupat. Dacă un este Porc deja prins într-o relaţie, el îşi poate găsi mai mult timp pentru a se bucura de perechea sa, iar dacă este căsătorit - poate planifica o călătorie cu întrega familie. În aprilie, octombrie şi decembrie Porcii pot avea mare noroc în relaţiile amoroase.

Sănătate

Porcii vor trebui să depună mult efort mental în munca lor sau în relaţiile personale. Acest lucru le poate aduce pierderea atenţiei, mai ales când sunt singuri. Trebuie să dea atenţie siguranţei şi poate că ar trebui să-şi rezerve mai mult timp pentru a se odihni după munca depusă.

Dacă Porcii sunt foarte ocupaţi cu munca, banii sau dragostea, ei trebuie să fie bine organizaţi în ceea ce priveşte programul pe care îl vor avea. Dacă sănătatea le va fi afectată, pot pierde şanse în carieră, bani şi relaţii personale.

În general 2013, nu este bun pentru Porci; cel mai bine ar fi să se concentreze şi să fie atenţi - acest lucru le va permite să evite accidentele şi luptele în anul Şarpelui 2013.