Cele mai frumoase locuri pentru luna de miere

Luna de miere (Facebook)
A. D.
14.06.2015

Luna de miere este prin definiţie, romantică şi încântătoare, o vacanţă de neuitat, o escapadă unică în viaţa unui cuplu. Este momentul amintirilor de neuitat, de aceea destinaţia pentru această vacanţă specială ar trebui aleasă cu atenţie, pentru a avea parte de o experienţă superbă.

Când vine vorba de luna de miere, gândul ne duce spre cele mai îndepărtate locuri. Dar, chiar dacă nu se află pe lista celor mai exotice destinaţii, şi România are locuri fascinante pentru luna de miere.

Site-ul Karena.ro propune câteva locuri din România unde tinerii însurăţei pot petrece o lună de miere de vis, fără să cheltuiască prea mulţi bani.

Cele mai frumoase locuri pentru luna de miere. Delta Dunării

O lună de miere deosebită, romantică, interesantă care nu poate fi descrisă doar în cuvinte, poate fi petrecută în Delta Dunării. Indiferent că alegeţi să vă cazaţi la un hotel sau o pensiune, sau optaţi pentru un hotel plutitor, luna de miere în deltă poate fi cea mai frumoasă experienţă.

Este o destinaţie mai inedită, care îmbină romantismul cu sălbăticia şi frumuseţea naturii. În Delta Dunării puteţi face plimbări cu şalupa, în grupuri organizate sau numai voi doi, prin rezervaţia naturală, puteţi merge să vizitaţi pădurea Letea unde mai puteţi încă admira frumoşii cai sălbatici în mediul lor natural, puteţi să observaţi, să filmaţi şi să fotografiaţi fauna şi flora din zonă.

Pentru tinerii îndrăgostiţi nu poate exista ceva mai frumos ca o plimbare cu barca la apusul soarelui.

Un mic paradis pe pământul Deltei Dunării, plaja Gura Portiţei, nici nu avea cum să fie trecută cu vederea, chiar dacă este doar o mică şi îngustă fâşie de nisip. Cunoscută deja micilor exploratori ai Deltei, plaja dintre Marea Neagră şi lacul Goloviţa este una dintre cele mai frumoase zone de pe litoral pe care le avem.

Cele mai frumoase locuri pentru luna de miere. Valea Prahovei

Una dintre cele mai iubite zone pentru destinaţii de vacanţă în ţara noastră este Valea Prahovei. Indiferent de anotimp, de pasiunile pe care le aveţi, de tipul lunii de miere dorit, Valea Prahovei vă oferă multe obiective turistice, dar şi activităţi variate.

Pe Valea Prahovei puteţi petrece o lună de miere relaxantă, în care să vă plimbaţi de dimineaţa până seara şi să admiraţi minunatul peisaj prahovean. Cei care aleg o lună de miere activă pot practica alpinismul, pot face plimbări cu ATV-uri, mountain bike, hiking, drumeţii (urcaţi până la Cascada Urlătoarea - traseul este uşor şi peisajul fermecător).

Puteţi să vă îmbogăţiţi cultural admirând obiective turistice, cum ar fi Palatele Peleş şi Pelişor, casa memorială George Enescu sau Cazinoul din Sinaia, Castelul Bran sau Cetatea Râşnov, Muntele de sare şi Grota Miresei (Slănic Prahova), Castelul Cantacuzino din Buşteni şi Biserica Neagră (Braşov). Dacă alegeţi să vă petreceţi luna de miere pe Valea Prahovei în timpul iernii şi sunteţi împătimiţi ai schiului, găsiţi pârtii de schi în Buşteni, Azuga, Predeal şi Sinaia, unele dintre ele dotate cu instalaţie pentru nocturnă.

Puteţi vizita Muzeul Ceasurilor din Ploieşti - muzeu unic în ţară, care are o colecţie de aproape 1000 de piese, printre care: cadran solar, pendul construit din lemn în 1634, ceas pus în mişcare printr-o cădere de apă, primul ceas de buzunar (oul de Nürnberg), orologii de turn, piese realizate de maeştrii londonezi, de ceasornicari francezi, austrieci sau elveţieni. Puteţi admira ceasuri cu mecanisme muzicale care cântă “Marseilleza”, „Deşteaptă-te române” sau valsurile lui Strauss, dar şi ceasuri care au aparţinut unor personalităţi, ceasuri amuzante, ceasuri cu diverse indicaţii în afara orelor, ca şi alte obiecte din această temă.

Cele mai frumoase locuri pentru luna de miere. Nordul Bucovinei

Este de prisos să mai vorbim despre frumuseţea şi autenticitatea Bucovinei, cu mănăstirile şi peisajele mirifice, tradiţiile şi sărbătorile ei bucolice.

Nordul Moldovei reprezintă unul dintre cele mai frumoase şi spirituale locuri de vacanţă din România. Frumuseţea peisajelor, aerul curat, ospitalitatea localnicilor şi numeroasele obiective turistice din zonă fac din Nordul Moldovei una dintre cele mai interesante destinaţii pentru luna de miere.

În cazul în care vă doriţi o lună de miere în care să vă odihniţi şi să vă relaxaţi după organizarea şi petrecerea nunţii, alegeţi Nordul Moldovei. Încercaţi să vizitaţi câteva mănăstiri renumite, cum sunt Putna, Voroneţ, Suceviţa, Agapia, Moldoviţa, Gura Humorului, Văratec, dar mergeţi şi la Vatra Dornei pentru câteva zile de odihnă şi relaxare.

În Vatra Dornei puteţi alege parapanta, mountain bike-ing sau chiar rafting pentru o lună de miere activă, plină de adrenalină. Puteţi călări sau chiar schia în anotimpul zăpezii. Tot în Vatra Dornei puteţi vizita Muzeul de Ştiinţe ale Naturii şi Cinegetică sau Expoziţia de Etnografie. Faceţi neapărat o plimbare cu telescaunul pe Dealul Negru şi aveţi ocazia să admiraţi toată depresiunea Dornelor, cu Munţii Rodnei şi Călimani. Nu trebuie să rataţi nici Chilia lui Daniil Sihastrul, aflată la doar 4 km de Mănăstirea Putna. Este un loc magic, simplu şi minunat.

La Gura Humorului vă puteţi plimba cu caleaşca la mănăstirea Voroneţ, veţi admira oraşul din telescaun şi vă veţi relaxa într-un hamac în răcoarea şi mireasma unei livezi sau puteţi face plajă, căci bronzul de munte este mult mai sănătos în aerul tare de munte.

Cele mai frumoase locuri pentru luna de miere. Maramureş

Maramureşul este una dintre cele mai frumoase şi interesante regiuni ale ţării. O lună de miere va fi un prilej de relaxare, dar şi de familiarizare cu specificul local, inedit, care atrage aici turişti din întreaga lume. Printre obiectivele care merită vizitate se numără Cimitirul Vesel de la Săpânţa, Mănăstirea Bârsana şi Biserica de lemn din Ieud.

Îndrăgostiţii care sunt amatori de drumeţii pot explora împrejurimile pe văile apelor, dar şi prin munţi. Maramureşul are o reţea complexă de marcaje forestiere şi de cărări marcate, care oferă privelişti minunate ale satelor şi ale peisajelor incredibile: lacuri mici, cascade, peşteri, rezervaţii naturale, faună rară.

Peisajele deosebite, mâncărurile tradiţionale delicioase şi ospitalitatea localnicilor vor face fiecare plimbare prin Maramureş o amintire de neuitat pentru îndrăgostiţi.

Cele mai frumoase locuri pentru luna de miere. Litoralul românesc

Iubiţi marea şi doriţi să vă petreceţi luna de miere admirând-o? De ce să călătoriţi mii de kilometri când puteţi petrece o lună de miere de vis chiar la dumneavoastră în ţară? Litoralul românesc vă oferă o lună de miere de vis, cu răsărituri spectaculoase, nisip fin şi apa limpede, cazare la preţuri accesibile, mâncare delicioasa şi posibilităţi infinite de recreere şi petrecere a timpului liber.

Puteţi să vă plimbaţi cu telegondola (chiar şi după apusul soarelui) pentru a admira marea şi staţiunea Mamaia, puteţi să vă plimbaţi cu vaporaşul pe mare, puteţi redeveni copii în Satul de Vacanţă Mamaia, sau puteţi practica diverse sporturi nautice sau să pierdeţi nopţile în cluburi la modă în orice staţiune a litoralului românesc.

Dacă vă doriţi o vacanţă ferită de tumultul vieţii de pe litoral, unde să fiţi singuri, sunt câteva plaje magice care vă pot garanta liniştea şi intimitatea de care aveţi nevoie. Plaja Corbu, plaja Vadu, plaja Sulina, Agigea, Tuzla sunt alte câteva plaje, unele încă purtând amprenta unui ţinut mai sălbatic, natural, încă neatins de mâna omului, care sunt oaze de linişte de pe litoral şi un loc feeric, de unde vă veţi întoarce cu adevărat relaxaţi.

Nu rataţi nicio plimbare cu vaporaşul şi o cină romantică pe Insula Ovidiu. Insula Ovidiu este amplasată pe lacul Siutghiol la 5000 de metri de malul staţiunii Mamaia şi 500 de metri de cel al oraşului Ovidiu. Este unul dintre cele mai inedite locuri ale litoralului românesc, fiind singurul obiectiv turistic din România care funcţionează pe o insulă. În cazul în care planificaţi luna de miere din timp, puteţi să rezervaţi şi o căsuţă pentru a vă caza chiar pe insulă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor