Cel mai cunoscut şi probabil cel mai atractiv spion rus, Anna Chapman, s-a lansat în modă

Fosta spioana rusa Anna Chapman, in Moscova, decembrie 2010
Fosta spioana rusa Anna Chapman, in Moscova, decembrie 2010 (SERGEI KARPUKHIN / AFP / Getty Images)

Unul dintre cei mai cunoscuţi şi probabil cel mai atractiv spion al Rusiei, Anna Chapman, s-a lansat în lumea modei, joi, la o prezentare de modă din staţiunea turcească Antalia, notează The Moscow News.

„Ea chiar voia să facă haine ce pot fi purtate pretutindeni, de la un oraş mare până la un sătuc retras”, a precizat purtătorul de cuvânt al Fondservisbank, angajatorul ei principal.

Roşcata în vârstă de 31 de ani nu se ocupă de designul hainelor însă a angajat mai mulţi tineri designeri de la universităţile de modă ruseşti, a mai spus purtătorul de cuvânt pentru Ria Novosti.

Chapman nu va renunţa la slujba ei de consultant al unei bănci modeste, al cărei nume este, întâmplător, abreviat în rusă ca FSB – la fel ca Serviciul Secret Federal, succesorul fostului KGB.

Anna Chapman, fiica unui presupus ofiţer KGB, a fost reţinută în Statele Unite în 2010 pentru acuzaţia de spionaj în favoarea Rusiei. Mai târziu, a fost deportată ca prizonier al Statelor Unite într-un schimb în care au fost incluşi şi alţi nouă presupuşi agenţi secreţi inactivi.

De la întoarcerea sa în Rusia, Chapman s-a implicat în politică, a prezentat un show de televiziune pe subiectul „misterelor din lume” şi a pozat pentru mai multe reviste dedicate bărbaţilor.

În trecut, se anunţase că Chapman ar fi interesată să participe la crearea noilor uniforme ale cosmonauţilor ruşi, însă proiectul nu s-a materializat niciodată.

Fostul spion a ţinut topul ziarelor ruseşti în luna iulie, atunci când s-a presupus că ar putea să se căsătorească cu Edward Snowden, fostul angajat al CIA şi NSA, care era la acel moment blocat într-un aeroport din Moscova. Snowden a fost declarat trădător de către Statele Unite după ce a făcut publice o parte din informaţiile secrete ale Agenţiei de Securitate Naţională (NSA) a SUA.

Chiar dacă Snowden a primit azil politic în Rusia nu au apărut informaţii că între cei doi s-ar fi dezvoltat vreo relaţie romantică.