JO Soci: SUA se oferă să trimită două nave în Marea Neagră pentru a ajuta Rusia să asigure securitatea

(Stuart Hannagan / Getty Images)

SUA sunt gata să disloce în Marea Neagră două nave pentru a ajuta Rusia să asigure securitatea Jocurilor Olimpice de la Soci, a anunţat luni Pentagonul.

'SUA sunt gata să ofere guvernului rus sprijinul lor complet, în cadrul pregătirilor pentru asigurarea securităţii Jocurilor Olimpice', a afirmat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby, într-un comunicat preluat de AFP.

'Mijloace aeriene şi navale, inclusiv două nave ale Marinei în Marea Neagră, vor fi disponibile în caz de cerinţă pentru orice situaţie de urgenţă, în susţinere şi în consultare cu guvernul rus', a adăugat el.

Această ofertă a Washingtonului a fost deja formulată la 4 ianuarie de către ministrul american al apărării Chuck Hagel, în cadrul unei convorbiri telefonice avute cu omologul său rus Serghei Şoigu. Până în prezent, Moscova nu a dat curs acestei oferte.

Într-o înregistrare video, difuzată luni, islamiştii din Caucazul rus au ameninţat că vor comite atentate în timpul Jocurilor Olimpice de la Soci (7-23 februarie), relansând temerile în această privinţă, accentuate după atacurile sinucigaşe din decembrie de la Volgograd (sudul Rusiei), soldate cu 34 de morţi.

Influenţi parlamentari din Congresul american şi-au exprimat duminică îngrijorările faţă de faptul că Rusia nu oferă suficiente informaţii ale serviciilor sale de secrete în legătură cu potenţialele ameninţări asupra sportivilor în timpul Jocurilor Olimpice.

În legătură cu acest aspect, Washingtonul i-a atenţionat deja, acum o săptămână, pe cetăţenii americani care intenţionează să se deplaseze la Soci.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport