Catherine a purtat o tiara Cartier, din 1936, ce ar putea fi cadoul de nuntă din partea reginei

Kate Middleton facand cu mana publicului din usa catedralei Westminster Abbey in Londra, 29 aprilie 2011 (ODD ANDERSEN / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
30.04.2011

Ducesa de Cambridge, Catherine, a ales să poarte la nuntă o tiara Cartier, făcută în 1936, ce i-a aparţinut reginei mamă.

Bijuteria i-a fost oferită reginei Elisabeta a II-a atunci când a împlinit 18 ani.

Nu este clar dacă tiara, acoperită cu diamante, i-a fost împrumutată miresei sau reprezintă un cadou de nuntă din partea monarhului.

Elisabeta a II-a i-a oferit Dianei cadou de nuntă, în 1981, tot o tiară - Cambridge Lovers’ Knot. Cu toate acestea, Diana a purtat o tiară aparţinând familiei Spencer la nuntă.

Cerceii lui Catherine au fost făcuţi din diamante de Robinson Pelham, pentru a se asorta cu tiara, şi au fost un cadou de nuntă din partea părinţilor săi.

Cerceii reprezintă o frunză stilizată de stejar, cu un diamant în formă de ghindă în centru, şi au fost inspiraţi de noul blazon al familiei Middleton.

Verigheta este subţire, confecţionată din aur galez de casa de bijuterii Wartski. Aceeaşi casă de bijuterii făcut şi verighetele prinţului Charles şi ducesei de Cornwall în 2005.

Aurul i-a fost oferit prinţului William de regina Elisabeta a II-a, aşa cum cere tradiţia.

Prinţul William nu va purta verighetă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor