Câteva sute de angajaţi de la combinatul Mechel Câmpia Turzii au pornit în marş prin oraş
Aproximativ 250 de angajaţi de la Mechel Câmpia Turzii au pornit, vineri la prânz, într-un marş de protest prin oraş, cerând să fie păstrate locurile de muncă şi să nu fie închis combinatul.
Marşul a început în faţa combinatului Mechel şi continuă prin centrul oraşului. Protestatarii poartă pancarte cu mesaje ca: "Unitate, solidaritate", "Vrem fapte, nu vorbe", "Salvaţi metalurgia românească", "Vrem să muncim, nu să cerşim", "Nu corporaţia face legislaţia".
Liderii sindicali se aşteaptă ca la manifestaţie să participe circa o mie de persoane.
Ministrul pentru dialog social, Liviu Pop, a declarat, vineri, la Câmpia Turzii, că speră ca în decurs de o săptămână să poată fi adusă o investiţie care să creeze în jur de 250 de locuri de muncă pe platforma industrială Câmpia Turzii. El a precizat că situaţia de la combinatul din Câmpia Turzii nu semănă deloc cu cea de la combinatul Oltchim, acolo unde statul este acţionar. Pop a menţionat că nu le cere protestatarilor să nu iasă în stradă, întrucât este dreptul acestora să îşi exprime nemulţumirile.
Liviu Pop a participat la o discuţie cu sindicaliştii de la Mechel la invitaţia prefectului Gheorghe Vuşcan.
Mechel Câmpia Turzii a început procedura de disponibilizare colectivă a 800 de angajaţi, în trei etape. Astfel, la Mechel Câmpia Turzii ar urma să mai rămână doar 238 din cei 1.050 de angajaţi.
Grupul rus Mechel deţine în România combinatele Mechel Câmpia Turzii, Mechel Târgovişte, Ductil Steel Oţelu Roşu, Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Reparaţii Târgovişte.