Cătălin Predoiu şi Manfred Weber, despre situaţia penală a premierului Ponta

Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu şi preşedintele Grupului Popularilor Europeni din Parlamentul European, Manfred Weber, au susţinut, miercuri, o conferinţă de presă comună în care au vorbit, printre altele, şi despre situaţia premierului Victor Ponta, pus sub urmărire penală în dosarul Şova.

"Trebuie să spun ceva şi despre premierul Ponta. În momentul de faţă, la nivel european, România este reprezentată de preşedintele Iohannis, întrucât premierul Ponta nu mai este un partener credibil pentru nimeni din Europa. În alte state membre ale Uniunii Europene ar fi de neconceput ca premierul să fie sub ancheta autorităţilor", a declarat Manfred Weber.

La rândul său, Cătălin Predoiu a afirmat că întâlnirea de astăzi i-a confirmat o dată în plus faptul că, din păcate pentru România, situaţia primului-ministru Victor Ponta reprezintă un handicap pentru realizarea intereselor României în Europa.

"Situaţia primului-ministru Victor Ponta este un handicap pentru imaginea României în Europa şi pentru buna cooperare cu partenerii noştri europeni în toate domeniile, plecând de la investiţii şi terminând cu programe de consolidare instituţională şi de construcţie a proiectului european. Există o mare îngrijorare la nivelul cercurilor de afaceri europene cu privire la mersul României pe calea reformelor, atât timp cât în fruntea Guvernului se află un premier acuzat de fapte de corupţie.

Aici nu este o chestiune personală, nu este o bătălie politică între partide sau între persoane, ci este o problemă de stat pe care România o are astăzi. Avem nevoie de reprezentare şi, aşa cum a spus şi oaspetele nostru, dl Weber, la ora aceasta, singura reprezentare onorabilă la nivel de stat în Europa o performează preşedintele Klaus Iohannis. Din păcate, premierul României este un handicap", a precizat Cătălin Predoiu.

Acest handicap la care face referire, se manifestă, potrivit liderului liberal, nu numai în planul relaţiilor economice, ci şi în alte programe cum este cel al dosarului Schengen, lucru confirmat cu o zi în urmă şi de vicepremierul Gabriel Oprea care a recunoscut că este o problemă pentru România situaţia în care se află premierul Ponta.

"A doua idee pe care doresc să o subliniez este legată de politica internă. La ora aceasta, Guvernul nu mai funcţionează, ministerele nu mai funcţionează. Reformele nu avansează nici în domeniul companiilor de stat, nici în domeniul reformei administraţiei, iar acest lucru poate pune în pericol şi stabilitatea economică, şi investiţiile în România, şi viitorul Cod fiscal care ar trebui să intre în vigoare de la anul", a susţinut Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PNL îi cere premierului Ponta să-şi reia funcţiunile, dacă tot s-a întors din străinătate la Palatul Victoria, şi să guverneze bine - să prezinte un plan de măsuri concrete pentru pregătirea intrării în vigoare a noului Cod fiscal.

"O lege de importanţa noului Cod fiscal nu poate fi aplicată prin ea însăşi dacă nu sunt măsuri de pregătire. Or, tăierea investiţiilor publice, lipsa reformei companiilor de stat, pun în pericol aplicarea noului Cod fiscal. Îi cerem premierului să anunţe un program de măsuri concrete. Îi cerem un program de reformă a companiilor de stat. Nu putem să stăm cu un guvern care nu funcţionează. Nu putem să stăm cu un guvern care este preocupat doar de problema şi cariera personală a premierului. Ţara trebuie guvernată şi, la ora aceasta, nu este", a subliniat Predoiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne