Cătălin Predoiu acuză un plan de desfiinţare a Justiţiei

Catalin Predoiu
Catalin Predoiu (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu a atras atenţia, luni seara, asupra pericolului ce s-ar putea ascunde în spatele ideii lui Călin Popescu Tăriceanu de înfiinţarea unei comisii parlamentare de evaluare a democraţiei.

Invitat la Realitatea TV, Predoiu a opinat că asistăm la un adevărat război al puterii împotriva justiţiei", existând, în viziunea sa, "un plan de desfiinţare a justiţiei independente", plan în care are şi Tăriceanu un rol. Potrivit liderului liberal, comisia dorită de Tăriceanu ar putea "să facă un raport care să justifice în ochii domniilor lor o acţiune de reprimare a independenţei magistraţilor".

"Această comisie, pe care a anunţat-o domnul Tăriceanu, toate poziţiile de decredibilizare a magistraţilor... Ponta astăzi ne spunea că, de fapt, e un proces politic, o afirmaţie foarte gravă în gura unui premier care are probleme de corupţie de ani de zile; pachetul de modificări ale legilor penale, care tind să slăbească aceste legi penale. Toate acestea fac parte dintr-un plan. Comisia asta poate să facă un raport care să justifice în ochii domniilor lor o acţiune de reprimare a independenţei magistraţilor. Poate să însemne Ordonanţă de Urgenţă de comasare a DNA cu DIICOT, cu desfiinţarea schemei organizaţionale a DIICOT şi DNA, cu stoparea dosarelor. Este un plan de desfiinţare a justiţiei.", a declarat Predoiu.

"Aici vorbim de schimbarea cursului ţării. S-a discutat la PSD, astăzi, despre modelul democraţiei non-liberale, să nu se mai ţină cont de parteneriatul cu aliaţii noştri externi. Ce vrea să arate PSD este un fel de mişcare voluntară, decisă politic şi ce îi mână este frica de deznodământul anchetelor în care sunt implicaţi (...) Toate aceste atacuri la adresa procurorilor nu vor schimba lucrurile. Este o gardă nouă în justiţie care a înţeles ce e independenţa", a declarat Cătălin Predoiu.

Reamintim că şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a propus luni, în cadrul Comitetului Executiv al PSD crearea, la nivelul Parlamentului, a unei comisii speciale "pentru evaluarea democraţiei", respectiv a statului de drept.

Duşman declarat al ridicării imunităţii parlamentarilor şi un critic acerb al Justiţiei de când DNA a declanşat o adevărată campaniei de arestări printre aleşii ţării, Tăriceanu a opinat că, în momentul de faţă "este un dezechilibru major în detrimentul instituţiei democratice, singura dintre cele trei, care este Parlamentul."

Tot în cursul zilei de ieri, Tăriceanu a a criticat acuzaţiile aduse de Direcţia Naţională Anticorupţie premierului Victor Ponta, afirmând că se încearcă înlăturarea unui regim ales democratic şi ”este o încercare de lovitură de stat”.

Mai merită menţionat că, potrivit unor surse citate de Hotnews, în cadrul şedinţei de luni a Comitetului Executiv, unii din liderii PSD au solicitat, vehement, schimbarea din funcţie a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.