Crin Antonescu nu mai candidează la preşedinţia României

Crin Antonescu, preşedintele demisionar al PNL, a anunţat sâmbătă într-o conferinţă de presă, că nu va mai candida la funcţia de preşedinte la alegerile din toamnă. Totodată, acesta a declarat că renunţă la interimatul de preşedinte al PNL şi că este nevoie de un nou ciclu şi de noi lideri în cadrul PNL.
Flori Mladin
31.05.2014

alte articole

Crin Antonescu (Epoch Times România)
Flori Mladin
31.05.2014

Crin Antonescu, preşedintele demisionar al PNL, a anunţat sâmbătă într-o conferinţă de presă, că nu va mai candida la funcţia de preşedinte la alegerile din toamnă. Totodată, acesta a declarat că renunţă la interimatul de preşedinte al PNL şi că este nevoie de un nou ciclu şi de noi lideri în cadrul PNL.

"Vreau să anunţ o decizie legată de candidatura la preşedinţia României: ştiu, sau cel puţin consider, că sunt cel mai puternic candidat pe care dreapta l-ar putea avea. Spun acest lucru pentru că am forţa, personalitatea, conturul, experienţa politică necesară, ideile, vizunea, şi capacitatea de a lupta pentru ca la toamnă PSD să nu pună mâna pe preşedinţia României", a precizat Antonescu.

Antonescu a arătat că ştie, în acelaşi timp, foarte bine clasa politică românească, cunoaşte dreapta românească şi pe toţi cei care revendică această titulatură, cunoaşte presa românească şi modul în care se produc şi se desfac pe piaţă opinii şi curente de opinie.

"Nu pot să nu ţin cont de toate aceste lucruri. Ştiu că oamenii politici adevăraţi sunt cei care schimbă sondajele, nu sondajele schimbă oamenii politici adevăraţi. (...) Am tot ce e necesar pentru această luptă, nu am timp să demontez fixaţii, să vindec resentimente, să lărgesc orizontul unor mărginiri", a precizat Antonescu.

Totodată, Crin Antonescu a afirmat că nimeni nu va pune vreodată problema schimbării numelui istoric al partidului liberal. "Garantez că numele şi identitatea nu vor fi sub nicio formă schimbate".

Liderul PNL a precizat că nu va candida la alegerile prezidenţiale pentru a putea fi desemnat de urgenţă a un alt candidat care să fie mai uşor acceptat de forţele politice de dreapta sau chiar de presa de stânga.

"Conştient că este întru totul urgent ca efortul de unificare a dreptei să facă paşi cât mai concreţi înainte, că este absolut urgent ca un candidat al dreptei unite să fie desemnat, anunţ intenţia de a nu candida la Preşedinţia României şi de a favoriza în acest fel desemnarea grabnică, rapidă, până la sfârşitul acestei luni sau cel târziu până la 15 iulie a unui candidat care să fie acceptat mai uşor de tot ceea ce înseamnă forţă politică de dreapta sau cel puţin cu această pretenţie, de tot ceea ce însemnă presă de dreapta sau cel puţin cu această pretenţie, de toţi cei care vor să facă din România o ţară pentru pietoni şi nu pentru baroni".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor