Crin Antonescu: "Sigur că pot fi candidat la preşedinţie, pot şi câştiga”

Crin Antonescu
Crin Antonescu (DANIEL MIHAILESCU / AFP / GettyImages)

Fostul lider al PNL Crin Antonescu a declarat, joi seară, la B1 TV că alianţa PNL - PDL ar trebui să-şi desemneze candidatul la prezidenţiale până cel târziu pe 15 iulie.

„Trebuie ca până în 15 iulie să desemnăm şi nominalizăm candidatul la preşedinţie, eu aşa cred că ar fi bine. Nu ar fi bine ca această vară să treacă tot cu un semn al întrebării al candidatului”, a declarat Antonescu.

Fostul preşedinte al PNL a mai informat că doreşte să apeleze la un sociolog profesionist, nu doar la sondaje de opinie pentru a alege profilul cel mai potrivit pentru cursa prezidenţială, astfel încât în cursa pentru Cotroceni să intre un candidat "care să scoată la vot 60% din electorat”, a precizat fostul lider PNL.

Întrebat despre o posibilă candidatură la prezidenţiale, Antonescu a precizat că nu abandonează ideea de a candida la preşedinţie şi consideră chiar că ar putea câştiga:

„Nu abandonez ideea de a candida la prezidenţiale. Sigur că pot fi candidat la preşedinţie, pot şi câştiga”, a spus Antonescu, întrebat dacă are în vizor înscrierea în cursa electorală.

Şi dacă nu exclude o eventuală candidatura la prezidenţiale, în schimb, Antonescu a exclus categoric ipoteza că ar putea candida la un nou mandat de preşedinte al PNL: "Am condus partidul 5 ani de zile, voi preda ştafeta. Nu voi candida la Congres, altfel nu demisionam. Dar trebuie să văd cui predau conducerea, nu e orice partid”, a mai arătat Antonescu.

În ceea ce priveşte fuziunea cu PDL-ul, discutată intens de conducerea celor două partide în cursul zilei de ieri, Antonescu a declarat că nu crede că aceasta se va produce până la prezidenţiale.

Ironic, Crin Antonescu a remarcat faptul că PSD a fixat ca orizont de timp pentru fuziunea PNL- PDL perioadă 5-6 septembrie, comentând că până atunci, el este "conform legii în vigoare", candidatul la prezidenţiale al PSD şi PNL.

Reamintim că ieri, conducerea PNL şi PDL a anunţat fuziunea celor două partide în vederea consolidării „celui mai puternic partid de centru-dreapta în România”, o puternică alianţă anti-PSD la care să adere treptat şi alte partide de dreapta. Noua alianţă va da un candidat unic la prezidenţiale ce urmează a fi stabilit în urma unor "atente analize" a aşteptărilor românilor şi după negocieri. Până atunci, Vasile Blaga, liderul PDL-ului, consideră că prezidenţiabilul democrat-liberalilor, Cătalin Predoiu, ar fi un candidat foarte potrivit.