Care sunt motivele demisiei lui Patapievici

Horia Roman Patapievici
Horia Roman Patapievici (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
02.08.2012

Preşedintele Institutului Cultural Român, Horia-Roman Patapievici, a prezentat motivele pentru care a decis să-şi dea demisia, împreună cu ceilalţi membri ai Institutului.

Patapievici a spus că ceea ce se va întâmpla cu ICR, din cauza aplicării OUG nr. 27/ 2012, nu înseamnă doar trecerea în subordinea Senatului, ci şi schimbarea misiunii, accentul punându-se pe identitatea naţională. El e de părere că ICR se va transforma într-o instituţie de propagandă a culturii naţionale, dintr-un mediator care a pus în legătură artişti şi operatori culturali din România cu cei din străinătate şi o instituţie care a promovat cultura naţională în cooperare cu instituţii de cultură străine.

"Locul în care ne-am lăsat şapte ani şi jumătate din viaţă, această construcţie instituţională vie este distrusă", a spus Patapievici.

Alături de Patapievici, îşi vor mai depune demisiile Tania Radu şi Mircea Mihăieş, ceilalţi membri ai conducerii ICR, în semn de protest "faţă de lovitura dată artiştilor români".

Horia-Roman Patapievici a declarat recent că, dacă magistraţii de la Curtea Constituţională vor decide că este constituţională Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 27/ 2012, prin care ICR trece de la Preşedinţie în subordinea Senatului şi este modificată misiunea institutului, întreaga conducere ICR îşi va da demisia. Curtea Constituţională a decis că OUG nr. 27/ 2012 este constituţională.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor