Cadou de ziua UDMR. Primarul maghiar Antal Arpad, dat pe mâna DIICOT de Bogdan Diaconu

Bogdan Diaconu
Bogdan Diaconu (Epoch Times România)

Declaraţiile făcute recent de primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, care ameninţa public cu repercusiuni violente în cazul în care prefectul de Covasna nu îi lasă în pace pe maghiari, plângându-se totodată şi de faptul că justiţia română serveşte unui sistem care îi face pe maghiari săraci, l-au determinat pe preşedintele PRU, Bogdan Diaconu, să îi facă plângere penală la DIICOT.

"Plângerea penală pe care am depus-o la adresa primarului UDMR Antal Arpad pentru incitare la violenţe interetnice a ajuns la DIICOT", a anunţat luni deputatul Bogdan Diaconu, care avertizează că separatismul etnic de pe urma căruia trăieşte UDMR nu mai are multe zile.

Prezent pe 13 decembrie 2014 la tribuna Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) al UDMR de la Târgu Mureş, Antal Arpad îi cerea public lui Gyorgy Frunda, membru UDMR şi consilier onorific al premierului Victor Ponta, "să îşi roage şeful, prim-ministrul României, să-l instruiască pe prefectul de Covasna să îi lase în pace pe maghiari."

"Ce fac prefecţii, îl califică şi pe el. (...) Dacă nu, în secuime s-ar putea întâmpla ce s-a întâmplat la Târgu Mureş în 1990", a avertizat în continuare Antal Arpad, făcând referire la conflictul interetnic între români şi maghiari, care s-a soldat atunci cu cinci moţi şi sute de răniţi.

Mai mult, edilul a mai precizat că deputatul Marko Attila, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu într-un dosar privind retrocedarea unui imobil, a solicitat protecţia SUA şi a Ungariei, însă în primul rând el trebuie protejat de maghiarii, care, dacă este nevoie, ar putea recurge chiar la acţiuni precum cea de la Cluj-Napoca, când s-a stopat demolarea unei biserici.

"În această ţară justiţia nu e justă, ci serveşte un sistem să îi facă pe maghiari săraci, să ajungă soarta saşilor", a subliniat primarul Antal Arpad.

Atitudinea ameninţătoare a edilului maghiar nu a fost deloc agreată de preşedintele PRU, Bogdan Diaconu, care a decis să tranşeze problema în justiţie.

Am făcut acest anunţ tocmai astăzi, când UDMR sărbătoreşte 25 de ani de activitate anti-românească, pentru a le da un avertisment: este una din ultimele lor aniversări.

Deputatul a declarat luni, pentru Epoch Times, că în urma declaraţiilor primarului UDMR "prin care incita la conflict interetnic pe modelul de la Târgu Mures din 1990", a depus o plângere penală pe numele acestuia la Parchetul General în care îl acuză de comiterea a trei infracţiuni reglementate de Codul Penal - instigare la ură şi discriminare, instigare publică şi apologia infracţiunilor şi infracţiuni contra securităţii naţionale.

"Săptâmana trecută am primit confirmarea înregistrării plângerii mele şi repartizării ei la DIICOT Braşov. Este un lucru just ca aceste declaraţii împotriva normalităţii convieţuirii noastre pe teritoriul românesc să facă obiectul unui dosar penal, iar vinovatul să fie sancţionat conform legii pentru că nu este prim oară când Antal Arpad se face purtătorul de cuvânt al extremismului maghiar de cea mai joasă speţă", a precizat Bogdan Diaconu.

"Am făcut acest anunţ tocmai astăzi, când UDMR sărbătoreşte 25 de ani de activitate anti-românească, pentru a le da un avertisment: este una din ultimele lor aniversări. Partidul România Unită va scoate UDMR în afara scenei politice şi va pune astfel capăt separatismului etnic de pe urma căruia trăieşte UDMR", a avertizat deputatul.

De altfel, după ce preşedintele PRU a depus plângerea, la scurt timp şi procurorii DIICOT s-au autosesizat şi au deschis un dosar penal începând urmărirea penală in rem pentru fapte de ameninţare.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne