Bogdan Diaconu: Ce caută politicienii maghiari revizionişti să serbeze Revoluţia română?

Bogdan Diaconu
Bogdan Diaconu (Epoch Times România)

Preşedintele PRU, deputatul Bogdan Diaconu, s-a declarat revoltat de faptul că europarlamentarul FIDESZ, Laszlo Tokes, şi preşedintele Ungariei, Ader Janos, vin miercuri la ceremonia de comemorare a Revoluţiei din 1989 de la Timişoara.

"Ce caută politicienii maghiari revizionişti şi care şi-au declarat oficial dorinţa de a rupe Transilvania de România să serbeze Revoluţia română? Aceşti oameni nu vin să celebreze Revoluţia din România, ci să reinterpreteze istoria şi să declare evenimentele din decembrie 1989 drept o revoluţie maghiară, în timp ce în ţara lor are loc renaşterea unei dictaturi de tip neofascist, aşa cum a observat şi Washingtonul", a declarat, pentru Epoch Times, Bogdan Diaconu.

"Aflaţi în criză de credibilitate, neofasciştii de tip horthyst de la Budapesta vin să se împăuneze cu Revoluţia română ca să mute atenţia dinspre deriva lor extremistă şi ca să dea fascismului lor o nuanţă anti-comunistă justificatoare", a continuat deputatul.

Bogdan Diaconu a susţinut că acest lucru l-a făcut şi premierul ungar Viktor Orban prin declaraţiile sale despre 1989, subliniind că există "o fervoare" în acest an a Ungariei de a celebra Revoluţia din România, "interpretând-o în cheie maghiară" folosindu-se de Laszlo Tokes, lucru care "să-i permită Budapestei să emită pretenţii asupra României."

"Iar clasa politică tace, autorităţile române sunt absente, în timp ce ni se fură istoria chiar sub nasul nostru", a mai precizat preşedintele PRU.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne