BRD a lansat primele sale carduri cu cip

Sediul Central al BRD-Societe Generale in Bucuresti (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
18.08.2008

BRD-Groupe Société Générale a lansat luni primele sale carduri cu cip, cel mai important avantaj al acestui instrument de plata fiind gradul ridicat de securitate, care elimina posibilitatea de frauda, a anuntat institutia bancara.

Primele instrumente de plata pentru care se va aplica noua tehnologie sunt cardurile Maestro si Cirrus BRD.

In perioada urmatoare tehnologia va fi aplica tuturor cardurilor MasterCard, iar pana la sfarsitul acestui an banca va integra noul sistem pentru tot portofoliul de carduri, se arata intr-un comunicat al BRD.

Cardurile cu cip sunt carduri duale, dotate atat cu microprocesor, cat si cu banda magnetica, si prezinta avantaje multiple, cel mai important fiind gradul ridicat de securitate, care elimina posibilitatea de frauda. Tranzactiile realizate in mediu offline devin astfel la fel de sigure ca orice tranzactii autorizate on line. Existenta cipului permite, de asemenea, cresterea vitezei de procesare a tranzactiilor.

Cardurile cu banda magnetica aflate in stoc vor functiona normal pe toata perioada validitatii acestora, urmand ca la momentul reinnoirii sa fie inlocuite automat cu noile carduri cu cip.

BRD a emis peste 2,2 milioane de carduri si opereaza o retea de 1.370 ATM-uri si peste 15.000 de POS-uri.

Institutia bancara are active de aproximativ 12 miliarde de euro. Banca are peste 2,5 milioane clienti si opereaza o retea de peste 800 de unitati.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor