Brandul de turism al României, prezentat la Comisia pentru Europa a OMT ca exemplu de bune practici

Logo-ul de promovare al turismului în România. (sigla en)
Epoch Times România
15.05.2012

(MDRT) Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi specialişti în branding turistic şi marketingul destinaţiilor au prezentat brandul de turism al României participanţilor la cea de-a 54-a reuniune a Comisiei pentru Europa a Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT), potrivit MDRT.

Comisia s-a întrunit în perioada 9-10 mai 2012, la Batumi (Georgia), iar prezentarea a avut loc în prima zi a reuniunii, în cadrul seminarului “Branding Tourism Destinations in a Connected World”.

În cadrul seminarului au fost abordate teme precum: aspecte ale industriei turistice cu referire la brandingul destinaţiei, noi tendinţe şi strategii în branding, utilizarea tendinţelor sociale în creşterea importanţei brandului. Totodată, au avut loc dezbateri cu privire la importanţa brandului naţional de turism pentru o destinaţie care doreşte să se poziţioneze pe această piaţă.

"Studiul de caz cu privire la România a abordat procesul detaliat derulat de ţara noastră pentru definirea brandului naţional de turism, metodologia de analiză şi cercetările care au stat la baza acestui proces, precum şi principalele modalităţi de implementare şi comunicare a brandului aplicate de MDRT. Astfel, au fost prezentate câteva campanii de promovare derulate de minister în ultimii ani, cu scopul creşterii gradului de conştientizare asupra României ca destinaţie de turism: campanii media pe principalele pieţe ţintă din străinătate şi pe canale interne, parteneriate de promovare a brandului turistic naţional, prin organizarea de evenimente şi emisiuni TV, pe plan intern sau extern, participarea la manifestări expoziţionale interne şi internaţionale din domeniul turismului şi, nu în ultimul rând, modalităţi de intensificare a promovării în mediul online", se arată în comunicatul MDRT.

Proiectul de definire şi implementare a unui brand naţional de turism a demarat în 2007, dată la care României i-au fost alocate, în acest scop, fonduri europene nerambursabile în valoare de 75 de milioane de euro, pentru perioada 2007-2013. Alocarea s-a realizat în cadrul Programului Operaţional Regional,  operaţiunea Crearea unei imagini pozitive a României ca destinaţie turistică  prin definirea şi promovarea brandului turistic naţional.

În anul 2009 au avut loc licitaţia internaţională pentru contractarea serviciilor de definire şi realizare a brandului de turism al României. Începând din toamna anului următor, România a început să se promoveze ca destinaţie de turism sub actuala identitate vizuală.

Campaniile derulate de MDRT pentru promovarea brandului de turism al României au ca scop construirea unei imagini pozitive a ţării ca destinaţie de turism, atât la nivel intern, cât şi la nivel extern, prezentarea avantajelor sale competitive, precum şi consolidarea imaginii mărcii sale turistice, astfel încât ţara noastră să se evidenţieze între toţi ceilalţi competitori din regiune şi din Europa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor