Hellvig a primit aviz favorabil pentru a fi ministru al turismului

Deputatul liberal Eduard Hellvig a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare de specialitate pentru numirea în funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.
Epoch Times România
07.05.2012

Deputatul liberal Eduard Hellvig a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare de specialitate pentru numirea în funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Astfel, au fost 37 voturi pentru, patru împotriva şi o abţinere.

”Bugetul MDRT trebuie să meargă la programele de dezvoltare economică şi să stopăm susţinerea clientelei politice din fonduri publice. Ministerul are ca obiective strategice dezvoltarea economică şi de cadru. Proiectele trebuie să aibă plus valoare şi să se întoarcă în economia României”, a precizat Hellvig în cadrul audierilor.

Hellvig a adăugat că are în veder şi reolvarea problemelor legate de două instituţii, Inspecţia în Construcţii şi Cadasru.

”Există o slabă coordonare şi de răspuns la solicitările agenţilor economici şi necesităţii cetăţenilor în relaţiile cu cele două unităţi”, a explicat acesta.

În ceea ce priveşte fondurile europene, ministrul desemnat consideră că este ncesar să se facă descentralizarea şi simplificarea accesării, dar şi descentralizarea controlului şi monitorizarea contractelor către agenţiile de dezvoltare regioanlă. Simultan, este necesar să se întărească autoritatea de audit a MDRT pentru a exista un control al mecanismelor.

În opinia lui, proiectele începute şi cu alocări făcute vor fi încheiate ”indiferent de cine le-a făcut”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor