Bogdan Stanoevici, debarcat de la Ministerul Culturii. "Eu am aflat de la şofer, venind la birou"

Bogdan Stanoevici a fost demis din funcţia de secretar de stat al Ministerului Culturii, decizie care susţine că l-a luat prin surprindere. Fostul ministru s-a declarat dezamăgit de modul în care l-a dat afară noul ministrul Vlad Alexandrescu.
Bogdan Stanoevici
Bogdan Stanoevici (Epoch Times România)

"Eu am aflat de la şofer, pe 30 decembrie, venind la birou. Nu am avut nicio discuţie cu ministrul. Cumva, mă aşteptam să se întâmple asta, deşi eu nu fac parte din niciun partid. Eram tehnocrat înainte să vină tehnocraţii. Am fost extrem de dezamăgit. Nu ştiu unde este transparenţa despre care se tot vorbeşte acum în minister", a declarat marţi, pentru Mediafax, Bogdan Stanoevici.

Decizia privind eliberarea din funcţie a lui Bogdan Stanoevici a fost semnată de premierul Dacian Cioloş şi publicată, pe 29 decembrie, în Monitorul Oficial.

Amintim că Bogdan Stanoevici, fost ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, a fost numit de către premierul Victor Ponta secretar de stat la Ministerul Culturii.

Stanoevici a fost revocat din funcţia de ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni la finele anului 2014 în contextul restructurării Guvernului. Anterior remanierii, Stanoevici a fost puternic contestat de românii din străinătate.

Fostul ministru a fost unul dintre oficialii a căror demisie a fost cerută insistent de diaspora după dezastrul de la alegerile prezidenţiale, când oamenii au stat ore întregi la cozile din faţa prea puţinelor secţii de votare, mulţi dintre ei fără să reuşească să-şi exercite dreptul de vot.

Stanoevici s-a remarcat în timpul turului II de scrutin al alegerilor pentru Cotroceni, declarând, la Londra, oraş unde mii de români aşteptau la cozi imense pentru a pune ştampila pe buletinul de vot, că este plăcut să stai la coadă şi le-a recomandat celor îngrijoraţi că nu vor apuca să voteze, să se ducă cu maşina, pe banii lor, să voteze în alte oraşe.

Mai mult, Stanoevici i-a acuzat pe românii din diaspora care au protestat şi au cerut să li se respecte dreptul de a vota că sunt "agitatori care se infiltrează pentru a intra în conflict".