Bogdan Aurescu, despre decizia Ungariei: "Este un gest mai degrabă autist şi inacceptabil"

Bogdan Aurescu
Bogdan Aurescu (Epoch Times România)

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a criticat în termeni duri decizia Ungariei de a ridica garduri la graniţe pentru a opri valurile de imigranţi, catalogând aceste demersuri drept "autiste şi inacceptabile."

"În opinia mea, ridicarea de garduri care să delimiteze "Europa civilizată", între ghilimele de restul Europei este un gest mai degrabă autist şi inacceptabil în afara spiritului european, în schimb România este frontieră externă a UE şi NATO şi avem toată capacitatea de a apăra comunitatea de valori din care facem parte.

Noi credem că o aderare a României la spaţiul Schengen va întări acest spaţiu, mai ales astăzi când este supus atâtor tensiuni şi provocai", a declarat Bogdan Aurescu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la MAE, după consultările cu omologul olandez, Bert Koenders.

Reamintim că, în prezent, Europa înfruntă valuri fără precedent de imigranţi care au fugit din cauza sărăciei şi conflictelor din ţări precum Irak şi Siria în speranţa unei vieţi mai bune. Statele membre ale Uniunii Europene au fost destul de divizate în privinţa modului de abordare şi rezolvare a acestei crize, însă decizia Ungariei de a-şi închide frontierele cu Serbia este, până la acest moment, cea mai dură măsură luată de o ţară UE pentru a stăvili valul de refugiaţi sirieni.

De curând, Ungaria a adoptat un set de legi noi şi dure care urmăresc oprirea fluxului de imigranţi care pătrund în ţară. Conform noilor legi, trecerea ilegală a graniţei sudice cu Serbia este o infracţiune şi poate atrage pedepse cu închisoarea de până la 3 ani.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne