Criza refugiaţilor. Predoiu: Declaraţiile lui Ponta, Dragnea şi Aurescu au produs stupoare azi la Bruxelles

Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu (Epoch Times România)

Declaraţiile date de premierul Victor Ponta, şeful interimar al PSD Liviu Dragnea şi ministrul de Externe Bogdan Aurescu pe tema crizei refugiaţilor au produs stupoare azi la Bruxelles, a declarat luni, în cadrul unui comunicat de presă, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu.

"Azi, dl Ponta s-a declarat solidar cu ţările europene în problema refugiaţilor, avansând în acelaşi timp o cifră modică de 1500 de refugiaţi pe care guvernul Ponta e dispus să îi primească. În acelaşi timp, şeful lui de partid, preşedintele interimar PSD Liviu Dragnea, a făcut declaraţii care au plasat România în câmpul refuzului de a primi refugiaţi. Declaraţii contradictorii la nivel înalt politic şi administrativ! Ca să fie tabloul complet, ministrul lor Aurescu, şeful diplomaţiei, spunea că aşteptăm planul concret al UE ca să ne poziţionăm. "Geniali" toţi trei!

Cele trei declaraţii au produs stupoare azi la Bruxelles. Poate că celor doi şefi, Ponta şi Dragnea, nu li se pare nimic ciudat în felul în care acţionează, dar îi rog să se informeze la Bruxelles despre ecourile declaraţiilor de astăzi. De o săptămână, guvernul României se bâlbâie pe o temă europeană şi de securitate naţională. Mâine, la Bruxelles, se va pune problema sancţiunilor împotriva ţărilor care nu demonstrează solidaritate europeană", a declarat Cătălin Predoiu.

Mai mult, Predoiu susţine că premierul Ponta a pus şi gaz pe foc susţinând că Schengen este o nedreptate făcută României. "Chiar dacă e aşa, nu poţi să spui asta fără să adaugi că la această nedreptate au contribuit din plin corupţii administraţiei Ponta, care au făcut şi continuă să facă cea mai mare nedreptate României guvernând-o central şi local."

În concluzie, Predoiu a subliniat că, după ratarea obiectivului Schengen din cauza propriei corupţii, Guvernul Ponta e pe punctul să ne plaseze sub spectrul unor sancţiuni. Plecaţi odată acasă, domnilor, şi lăsaţi ţara asta să respire.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne