Bodog rămâne ministru. Moţiunea simplă a Opoziţiei, respinsă

Încercarea Opoziţiei de a-l da jos pe ministrul Sănătăţii - pe care-l acuză de criza vaccinurilor, de birocraţie, de nefinalizare construcţiei de spitale etc. - a dat greş, majoritatea PSD-ALDE respingând moţiunea simplă.
Florin Bodog(Ministrul Sanatatii), (Florin Chirila/Epoch Times)
Loredana Diacu
11.10.2017

Cu 97 de voturi ''pentru'', 149 ''împotrivă'' şi 19 abţineri, moţiunea simplă intitulată "PSD dăunează grav sănătăţii", iniţiată de PNL, USR şi PMP, a fost respinsă miercuri în Plenul Camerei Deputaţilor.

Moţiunea prin care Opoziţia solicită demiterea ministrului Sănătăţii a fost dezbătută, marţi, în plen, iniţiatorii demersului acuzându-l pe Bodog pentru criza vaccinurilor şi reproşându-i birocraţia care sufocă România şi ia din banii pacienţilor, precum şi nefinalizarea construcţiei de spitale.

În cadrul dezbaterilor, deputatul USR Tudor Pop le-a atras atenţia politicienilor că trebuie să se gândească la toţi aceştia ca la nişte oameni, nu ca la nişte cifre sau statistici.

''Oameni ca dvs. care în momente cheie ale vieţii lor au nevoie de ajutorul sistemului de sănătate. Să vă dau câteva exemple de astfel de oameni: Gheorghe Foceag. Mare ars. 70 de ani. Pensionar. Contribuabil de o viaţă. Plimbat aproape 500 de km între spitalele judeţene pentru că nu există paturi disponibile. Vă rog, domnule ministru, unde sunt cele 10 paturi pentru ”marii arşi” promise de PSD pentru fiecare spital judeţean? Andrei Chelari. 27 de ani, angajat şi contribuabil, suferă de o boală autoimună gravă. În pericol de moarte, pentru că tratamentul său nu mai este disponibil de peste două luni. În situaţia lui sunt mii de români. Domnule ministru, aţi ”ieftinit” medicamentele până au dispărut de pe piaţă. Şi cele ieftine şi cele scumpe. Cum ne explicaţi acest fenomen?

Petre. Avea 16 ani şi 8 luni şi cancer în fază avansată când a fost trimis acasă de Spitalul Judeţean Iaşi pe motiv că reprezintă doar o cheltuială în plus pentru spital. Apropo, domnule Bodog, în ce stadiu se află Institutul Regional de Oncologie din Timişoara? Din investiţia promisă de 15 milioane de lei în anul 2017, aţi alocat până acum doar 511 mii lei.Un bolnav de cancer nu are voie să-şi irosească banii şi energia alergând între mai multe spitale pentru investigaţii şi tratament, aşa cum se întâmplă în realitate. Acestea, stimaţi colegi, sunt cazuri reale din România profundă, România anului 2017", a declarat Tudor Pop.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor