Blestemul oamenilor din Izvoarele: Acum şi apa din fântâni a început să fie caldă

Apă care fierbe
Apă care fierbe (MARK RALSTON / AFP / Getty Images)

După ce au fost loviţi de ploaie, de inundaţii, de sute de cutremure şi bubuituri puternice care i-au adus în pragul disperării, locuitorii din satul Izvoarele, judeţul Galaţi, se confruntă cu un nou fenomen straniu: apa din fântâni este caldă.

"Se simte de parcă fierbe pământul sub picioare. Se aud bubuituri puternice de sare mâncarea de pe masă. Să vină cineva să spună ce este, că ne cad casele pe noi şi nu mai putem dormi de teamă", povestea recent Anca Necula, o localnică din Izvoarele, scrie viaţa-libera.ro

După toate aceste fenomene care i-au terorizat pe sătenii din Izvoarele, se pare că şi apa din fântâni s-a încălzit.

Acum câteva zile, unul dintre săteni a observat că apa din fântâna ce se află în curtea bisericii, care era mereu rece ca gheaţa, era acum caldă ca şi cum ar fi fost încălzită pe aragaz, scrie kanald.ro.

Sătenii susţin că bizarul fenomen are loc mai ales dimineaţa, iar în unele zile scot chiar apă fierbinte, aburindă din fântână. Pentru moment, rămâne un mister, de ce apa, care este scoasă de la 40 de metri adâncime, este caldă.

Deşi nu se ştie exact cauza, sătenii leagă bizarul fenomen de sutele de cutremure care au zguduit localitatea de aproape două luni.

Autorităţile le-au promis că vor investiga fenomenul, dar sătenii rămân totuşi reticenţi la concluziile şi explicaţiile acestora, care nu i-au liniştit şi nici nu i-au lămurit în vreun fel până acum.

Sătenii sunt de părere că doar Dumnezeu este cel care îi mai poate apăra de vreo altă nenorocire.