Birchall cere măsuri contra "găştii Savonea" din CSM: Îl hărţuiesc pe ministrul Justiţiei cu aberaţii. Aşa cum au făcut şi cu mine

Ana Birchall
Ana Birchall (Ana Birchall)

Fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall solicită membrilor Consiliului Superior al Magistraturii să ia atitudine faţă de “gaşca Savonea” care îl hărţuieşte pe ministrul Stelian Ion cu “aberaţii”. De asemenea, Birchall consideră că judecătoarele care îl atacă pe ministrul Justiţiei şi-au depăşit cu mult mandatul şi atribuţiile date de Constituţie.

“Înţeleg că în continuare gaşca Savonea hărţuieşte ministrul justiţiei cu aceleaşi aberaţii cu care mă hărţuiau şi pe mine, inclusiv cu acea cerere la CCR unde nici măcar gaşca Dorneanu nu le-a putut salva obrazul şi s-a constatat că nu a fost niciun conflict interinstituţional decât în imaginaţia doamnei Savonea rezultat al frustrărilor personale, ofticată şi disperată că nu putea să o impună pe Adina Florea la SIIJ! Rog membrii CSM să ia atitudine faţă de aceste doamne judecător, membre CSM, care îşi depăşesc cu mult mandatul şi atribuţiile date de Constituţie. Sper totuşi ca membrii CSM să îşi desfăşoare activitatea în limitele misiunii esenţiale pe care acest for o are în arhitectura constituţională a României. De asemenea, îmi exprim speranţa că astfel de conduite nu vor fi perpetuate sau tolerate la nivelul membrilor CSM”, a susţinut Birchall pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Ana Birchall a postat textul unei scrisori [vezi foto la final – n.r.] trimise în 2019, când “aceleaşi doamne, împreună şi cu războinicul Alistar, mă hărţuiau în CSM pentru că mi-am permis să am o colaborare instituţională şi cu partenerii externi ai României”.

Remarcile Anei Birchall vin în contextul în care mai mulţi judecători din CSM l-au criticat dur pe ministrul Stelian Ion în legătură cu întâlnirea pe care acesta a avut-o recent cu reprezentanţii Ambasadei SUA la Bucureşti.

“Nu pot să nu remarc lipsa totală a unui dialog efectiv, real, al ministrului Justiţiei cu CSM pe subiecte de interes pentru puterea judecătorească. A trecut deja un timp suficient de când domnul ministru a fost instalat în funcţie şi cu toate acestea nu a avut loc absolut nicio întâlnire cu domnia sa în care să discutăm ca profesionişti, ca jurişti chestiuni de interes pentru puterea judecătorească. Spre marea dezamăgire a multora dintre noi, constatăm că ministrul dezbate, de pildă, tema desfiinţării SIIJ cu reprezentanţii altor state şi anunţă apoi public pe site-ul Ministerului Justiţiei (...) care ar fi concluziile acelor întâlniri, că un stat susţine, eu ştiu, poziţia privind desfiinţarea SIIJ”, a afirmat judecătoarea Nicoleta Ţînţ, în timpul şedinţei Secţiei pentru judecători a CSM.

Totodată, judecătoarea Gabriela Baltag a acuzat că astfel de întâlniri cu reprezentanţi ai ambasadelor altor state ar reprezenta “un atentat la independenţa şi suveranitatea” ţării noastre.

Drept răspuns, Stelian Ion a catalogat drept “nepotrivite” criticile lansate de unii membri CSM faţă de întâlnirile sale cu reprezentanţii Ambasadei SUA, subliniind că este absolut normal să fie purtate discuţii şi întâlniri cu partenerii din alte state.

“Nepotrivite, ca să nu spun altfel. Mi se pare absolut normal să avem raporturi cu Statele Unite, raporturi cu celelalte state partenere, să avem o comunicare cu aceste state. Sunt partenerii noştri, nu sunt inamici. Este firesc ca aceste discuţii să fie continue, permanente (...) Pe de altă parte, această idee a neamestecului în treburile interne, eu am mai auzit-o şi în alte perioade. Nici vorba de amestec în treburile interne ale României. Avem nişte întâlniri absolut normale. Discutăm chestiuni legate de MCV, de respectarea obligaţiilor pe care ni le-am asumat. Nu vine nimeni din exterior să ne impună nouă soluţii, cum se încearcă astfel sugera foarte periculos”, a susţinut ministrul Justiţiei, prezent, joi, la dezbaterile din Parlament pe buget.

(Facebook / birchallana)

(Facebook / birchallana)

(Facebook / birchallana)

(Facebook / birchallana)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne