Bild: Posibil ca teroriştii din Paris să fi folosit arme livrate din Germania

Un ziar german a raportat o posibilă legătură între vânzările ilegale de arme din Germania şi atacurile teroriste din 13 noiembrie din Paris. Oficialii germani au refuzat să comenteze raportul.
Echipele de salvare sunt prezente în districtul 10 din Paris după atacurile teroriste, 13 noiembrie 2015. (Captură Foto)
Andrei Popescu
27.11.2015

Un cetăţean german în vârstă de 34 de ani a fost arestat la începutul acestei săptămâni pe baza unei suspiciuni că ar fi implicat în comerţul ilegal cu arme, au declarat oficialii vineri.

“Aparent el ar fi transformat arme neletale în arme de foc şi apoi le vindea pe Internet”, a declarat o purtătoare de cuvânt a biroului procurorilor din Stuttgart.

Totuşi, autorităţile au refuzat să comenteze raportul publicat vineri de ziarul german Bild, care a susţinut că atacatorii din Paris au folosit cel puţin patru arme de foc furnizate de germanul arestat – un traficant de arme pe nume Sascha W. din sud-estul Germaniei.

Conform Bild, bărbatul a vândut în 7 noiembrie două kalaşnikov-uri de producţie chineză şi două mitraliere Zastava M70 unui “arab din Franţa”.

Oficialii francezi consideră că armele respective au fost folosite în timpul atacurilor din Paris, a declarat ziarul, citând surse apropiate de procurorii şi investigatorii germani.

Aparent, poliţia a descoperit 4 emailuri legate de o vânzare către un “arab din Paris” în timp ce au cercetat smartphone-ul lui Sascha.

Ziarul mai susţine că investigatorii germani suspectează că Sascha a fost implicat în 8 vânzări ilegale de arme de la mijlocul lui august până la mijlocul lunii noiembrie 2015. El a folosit reţeaua Darknet pentru afacerile sale, a declarat Bild

De asemenea, conform raportului, poliţia ar mai fi găsit 16 arme de foc cu ocazia unei percheziţii la locuinţa suspectului.

Atentatele letale din Paris din 13 noiembrie s-au soldat cu cel puţin 130 de morţi şi peste 350 de răniţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor