Bild: Guvernul Merkel ar fi permis ca mii de criminali de război să intre în Germania ca migranţi

Cancelarul german Angela Merkel (Sean Gallup/Getty Images)
Andrei Popescu
11.03.2019

Un nou raport acuzator a susţinut că, începând din 2014, guvernul cancelarului german Angela Merkel a permis ca mii de criminali de război să pătrundă în Germania ca migranţi.

Noul raport susţine că în perioada 2014-2019, guvernul german nu numai că a permis accesul în ţară a aproximativ 5.000 de migranţi care ar fi fost obiectul unor investigaţii pentru încălcarea legii internaţionale, dar guvernul a verificat doar câţiva dintre ei, a notat revista germană Bild.

Raportul susţine că Biroul Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi (BAMF) a înştiinţat guvernul cu privire la aproximativ 5.000 de migranţi posibil implicaţi în crime de război sau alte crime împotriva umanităţii.

În pofida numărului mare de rapoarte, doar 129 de migranţi au fost de fapt investigaţi de către guvern, potrivit datelor furnizate de Ministerul german de Interne, la cererea Partidului Democrat Liber (FDP), o formaţiune politică libertariană.

Linda Teuteberg, politician din FDP, a comentat datele şocante, afirmând: “Criminalii de război nu trebuie să primească protecţie în Germania. Am îndoieli dacă guvernul federal a urmărit în mod constant acest lucru cu seriozitatea necesară în ultimii ani”.

Ministerul de Interne a declarat că respectivele cazuri nu au fost ignorate ci, mai degrabă, s-a luat cunoştinţă despre ele şi urmau să fie supuse investigării şi, posibil, puşi sub urmărire penală.

De la apogeul crizei imigraţiei în UE în 2015, mulţi au fost îngrijoraţi de faptul că terorişti şi criminali ar putea folosi pretextul că sunt refugiaţi pentru a ajunge în Europa.

Câteva rapoarte au susţinut că grupuri precum Statul Islamic au folosit în mod intenţionat criza pentru a-şi trimite luptători în Europa. De altfel, în Germania şi alte ţări europene au fost arestaţi câţiva luptători ISIS (numele sub care mai este cunoscut grupul jihadist Statul Islamic).

De asemenea, criminali de război au fost descoperiţi printre migranţi, câţiva dintre ei fiind judecaţi în diverse ţări europene.

În Suedia, guvernul a constatat o creştere a numărului rapoartelor privind prezenţa criminalilor de război începând cu 2014. Comisia de Imigraţie a Suediei a afirmat că a primit 14 rapoarte în 2014, dar că numărul a crescut la 79 în 2017.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor