Papa Francisc cere creştinilor să-şi depăşească frica de migranţi

Papa Francisc
Papa Francisc (Getty Images)

În timpul unei slujbe la sfârşitul săptămânii trecute, Papa Francisc a cerut credincioşilor să se opună “răutăţii şi urâţeniei din timpul nostru” şi să nu cedeze fricilor legate de migranţi şi refugiaţi.

În aceste vremuri dificile, suntem tentaţi să “ne închidem în noi înşine, în securitatea noastră umană fragilă, în cercul celor dragi nouă, în rutina noastră liniştitoare”, a susţinut Papa. Dar această retragere în noi înşine este un “semn al înfrângerii” care “ne amplifică frica faţă de alţii – necunoscuţi, marginalizaţi, străini – care sunt de asemenea privilegiaţi ai Domnului”, a adăugat suveranul pontif.

“Acest lucru este evident în special astăzi, în faţa sosirii migranţilor şi refugiaţilor care ne bat la uşă căutând protecţie, securitate şi un viitor mai bun”, a afirmat Francisc.

Papa a făcut remarcile în timpul unei slujbe religioase la centrul Fraterna Domus din afara Romei “cu scopul de a evidenţia atenţia sa constantă cu privire la acceptarea migranţilor”, a declarat Vatican News.

Francisc a folosit slujba de vineri pentru a demara o întâlnire de trei zile numită “Fără Frică”, organizată de Fundaţia Migrantes, Italian Caritas şi Centrul Astalli pentru Refugiaţi, care este condus de iezuiţi. Scopul întâlnirii a fost analizarea structurilor de primire a migranţilor.

De-a lungul pontificatului său de şase ani, Papa Francisc a insistat că imigraţia şi îngrijirea migranţilor sunt temeri principale ale creştinilor şi nu ar trebui considerate o problemă secundară.

De exemplu, în 2018, Papa Francisc a declarat că creştinii nu au niciun drept să trateze situaţia migranţilor ca o problemă morală minoră deoarece Isus le-a cerut discipolilor săi să îi accepte pe străini.

Suveranul pontif şi-a apărat insistenţa continuă asupra problemei migraţiei afirmând că nu este doar cauza sa, ci o învăţătură centrală a Bibliei şi că oprimarea străinilor este contrară voinţei lui Dumnezeu.

Luna trecută, departamentul Vaticanului pentru imigranţi şi refugiaţi a publicat învăţăturile Papei Francisc pe tema migraţiei, reiterând apelul suveranului pontif pentru o deschidere mai mare în faţa migranţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe