Bilanţul epidemiei de holeră din Haiti a ajuns la 3.759 de morţi

Bilanţul epidemiei de holeră din Haiti a crescut la 3.759 de morţi, dintre care 561 de persoane din departamentul Vest, unde se află capitala ţării, Port-au-Prince, a anunţat miercuri Ministerul haitian pentru Sănătate Publică.
Potrivit unui raport precedent, din 7 ianuarie, 3.651 de persoane îşi pierduseră viaţa din cauza holerei.
Potrivit datelor ministerului, peste 100.000 de haitieni au fost internaţi de la începutul epidemiei, iar 99.000 s-au vindecat şi au fost externaţi.
De asemenea, 154 de cazuri de contaminare au fost înregistrate în Republica Dominicană, ţară învecinată cu Haiti.
Epidemia de holeră a izbucnit în nord-estul Haiti în 20 octombrie. În 12 ianuarie 2010, insula a fost afectată de un cutremur puternic, în urma cărora şi-au pierdut viaţa circa 230.000 de persoane şi aproape trei milioane au fost rănite, în timp ce peste un milion au rămas fără adăpost.
Uniunea Europeană a acordat ajutoare de 74 de milioane de euro pentru Haiti.
Holera este o infecţie intestinală acută provocată de bacterii Vibrio cholerae, care trăiesc în apă şi în hrană lichidă.
Simptomele holerei pot fi reduse sau chiar inexistente. Însă în cazurile grave produce diaree severă, crampe şi vărsături, ceea ce duce la o pierdere rapidă de fluide din corp, deshidratare şi şoc. Dacă nu este tratată, o persoană poate muri în decurs de câteva ore.