Becali începe anul prost. Va fi cercetat de DNA pentru mărturie mincinoasă în dosarul Puiu Popoviciu

Nici nu a ieşit bine din închisoare că riscă să ajungă înapoi. Gigi Becali a intrat din nou în atenţia procurorilor DNA, de data aceasta pentru mărturie mincinoasă.
Gigi Becali cu degetele la cap.
Gigi Becali cu degetele la cap. (Captură youtube.com.)

Latifundiarul din Pipera, Gigi Becali, va fi cercetat de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă, după ce nu a mai recunoscut denunţul dat în 2006 în dosarul în care omul de afaceri "Puiu" Popoviciu este judecat în legătură cu retrocedarea a două terenuri din zona Băneasa, relatează Agerpres.

Gigi Becali a fost chemat luni, la Curtea de Apel Bucureşti, la solicitarea DNA, pentru a fi reaudiat în calitate de martor, el fiind cel care a făcut în 2006 un denunţ pe baza căruia procurorii au demarat ancheta în acest caz.

La întrebările puse de procurorul de caz, Becali nu a mai recunoscut ce a scris în acel denunţ, susţinând că nu îşi mai aduce aminte şi nu doreşte ca Puiu Popoviciu şi ceilalţi inculpaţi să fie condamnaţi din cauza lui, pentru că el a fost în închisoare şi "ştie ce înseamnă suferinţa".

Becali a explicat că denunţul a fost semnat de el, la cererea unei persoane, Gabriel Bondoiu, care i s-a plâns de faptul că urma să-i fie demolată locuinţa amplasată pe terenul din Băneasa.

"Nu mai menţin declaraţia pentru că e mult de atunci. Acea declaraţie am dat-o la rugămintea lui Gabriel Bondoiu. A venit la mine de mai multe ori, pentru că spunea că semnătura şi cuvântul meu au mai multă putere. Vă dau cuvântul meu de onoare în faţa lui Dumnezeu şi a dumneavoastră, ca judecător de curte de apel, că habar nu aveam ce scria el acolo. Eu doar am semnat.

Nu ştiu nimic care să îi incrimineze pe aceşti oameni. Ce a fost atunci la prima declaraţie sunt câteva fraze pe care nu le mai ţin minte. Erau mai mult la nivel de bârfă. Nu am probe care să susţină ce scriam acolo. Doamnă procuror, v-aţi făcut nişte gânduri să vă ajut în anchetă, dar acesta este adevărul", a spus Becali în sala de judecată.

În replică, procurorul de şedinţă a arătat că plângerea depusă de Becali a reprezentat un suport în anchetă şi l-a întrebat în mai multe rânduri de ce nu îşi mai susţine declaraţia dată la parchet.

Pentru a citi continuarea articolului intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne