Gabriel Oprea şi soţia lui, Sanda, noi probleme penale

Problemele penale cu care se confruntă fostul vicepremier Gabriel Oprea vin una după alta.
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Epoch Times România)

Pe lângă acuzaţiile cu care se confruntă în dosarul "Girofarul", fostul vicepremier mai are acum o altă problemă pe cap. Un fost partener de afaceri îl acuză că, alături de soţia lui, Sanda, i-au furat o firmă în care erau asociaţi. Dezvăluirea a fost făcută de wowbiz.ro.

Potrivit publicaţiei citate, cetăţeanul suedez Julian Rosenberg, un fost partener de afaceri, a depus pe data de 16 ianuarie 2016 o plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte atât pe numele fostului premier cât şi pe cel al soţiei sale, Sanda Oprea.

Conflictul dintre Oprea şi Rosenberg durează de peste 20 de ani. Suedezul îl acuză pe Oprea că a profitat de faptul că la vremea respectivă a avut probleme cu autorităţile, fiind reţinut şi apoi condamnat, modificând statutul firmei în care era asociat şi numindu-se pe el în funcţia de administrator al societăţii.

Ulterior, Oprea a vândut mai multe spaţii comerciale şi a rămas cu banii. Julian Rosenberg a depus de-a lungul timpului mai multe plângeri pe numele fostului vicepremier, ultima în urmă cu doi ani, la DNA.

De fiecare dată, Gabriel Oprea a scăpat basma curată. De data aceasta, însă, suedezul mizează, potrivit publicaţiei citate, pe faptul că Oprea nu se mai bucură de protecţia de altădată şi că plângerea lui va avea mai mult succes.