Becali, despre Iohannis: "Ce contează ce spune? Cei ca el oricum nu se mântuiesc!"

Iohannis n-ar trebui să le zică românilor cum să modifice Constituţia, a opinat Becali, în contextul unei discuţii despre căsătoriile între persoane de acelaşi sex, adăugând că mai degrabă se mântuiesc homosexualii decât luteranii - confesiune de care ţine Iohannis.
Gigi Becali cu degetele la cap.
Gigi Becali cu degetele la cap. (Captură youtube.com.)

Patronul clubului Steaua, Gigi Becali, a avut o ieşire explozivă la adresa preşedintelui Iohannis, prezicându-i că va arde în iad, după ce acestea, comentând problema căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, a afirmat că "este greşit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios şi a solicitărilor ultimative", relatează prosport.ro

Invitat la B1 TV, Becali - care a precizat că a finanţat campania în favoarea acestei modificări a Constituţiei pentru ca legea supremă a ţării să definească expres căsătoria drept unirea între un bărbat şi o femeie - a comentat în termeni duri poziţia lui Iohannis faţă de acest subiect şi a opinat că acesta nu se poate mântui, nu fiindcă sprijină homosexualii ci fiindcă este luteran:

„El nu sprijină (modificarea Constituţiei n.r.)! Cine îl bagă pe el în seamă dacă sprijină sau nu? Noi vorbim de un referendum care a luat semnături de la trei milioane de români şi care s-a cerut la Curtea Constituţională dacă este constituţional sau nu ca să trecem în Constituţie ce înseamnă căsătoria între un bărbat şi o femeie“, s-a revoltat Becali.

„Noi acum îl băgăm în seamă pe Iohannis, să vedem ce părere are? Noi nu suntem în comuniune cu el, minoritatea lui religioasă este 1% din România, iar noi suntem 90%, noi nu îl întrebăm pe el ce facem noi în ţara noastră! (...) Luther a fost un mare eretic pentru că a rupt din biserică! Mare păcat! Ce contează ce spune Iohannis, că cei ca el oricum nu se mântuiesc! Mai repede se mântuiesc homosexualii decât luteranii! (…) Ce facem noi, ce îl interesează pe el ce facem noi cu Constituţia şi legile noastre? Dacă tu eşti minoritate etnică şi religioasă, de ce candidezi în poporul ăsta, du-te la minoritatea ta!“, a adăugat latifundiarul din Pipera.

Becali a mai menţionat că a susţinut financiar Coaliţia pentru Familie cu aproximativ 40.000 de euro pentru că societatea civilă se implică în cele lumeşti, pe când Biserica Ortodoxă se ocupă de cele cereşti.

Reamintim că preşedintele comunităţii baptiste din România, Viorel Iuga, i-a solicitat preşedintelui să se exprime în favoarea valorilor moral-creştine şi a familiei tradiţionale. Întrebat de presă ce răspuns dă acestei interpelări, Iohannis a ţinut să sublinieze, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că "este greşit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios şi a solicitărilor ultimative".

De asemenea, întrebat dacă răspunde în vreun fel acestei solicitări şi ce părere are despre demersul celor trei milioane de români care doresc să modifice Constituţia în sensul interzicerii căsătoriilor homosexuale, şeful statului a replicat:

"Nu am ce să-i răspund, iar în chestiunea modificării Constituţiei, încă nu este rândul meu să mă exprim. Va veni puţin mai încolo rândul meu. Însă, în acest context, cred că este foarte important să reiterez un lucru în care cred. Fiindcă eu aparţin, provin dintr-o minoritate etnică şi dintr-o minoritate religioasă, eu cred că trebuie să revenim la ceea ce se numeşte toleranţă şi acceptarea celuilalt.

Acceptarea celuilalt cu bune şi rele. Nu suntem toţi la fel, nu toate grupurile etnice şi toate grupurile religioase sunt la fel. Este greşit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios şi a solicitărilor ultimative. Eu nu cred în ele şi nu le sprijin. Eu sunt adeptul toleranţei, încrederii şi deschiderii spre celălalt."