Manevre dubioase la examenul de specialitate pentru medici. Vlad Voiculescu a intrat pe fir

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, sugerează că ar fi avut loc o serie de tentative de fraudă la examenul de specialitate pentru medici.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Florin Chirilă / Epoch Times România)

La 11 comisii de examen pentru gradul de medic specialist, toate din centrul universitar Bucureşti, au fost scrise greşit numele candidaţilor, iar "această mică încurcătură" schimbă practic persoanele care urmează să îi examineze, a atras atenţia duminică, pe contul său de Facebook, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

"Arondarea candidaţilor pentru examenul de medic specialist către o comisie sau alta se face în ordine alfabetică, în funcţie de numele de familie al candidatului. Se pare însă că unii funcţionari din Ministerul Sănătăţii şi/sau de la Centrul Naţional de Dezvoltare Profesională în Domeniul Sanitar mai greşesc câte o literă sau confundă numele de familie cu prenumele.

Astfel de greşeli apar anul acesta în cel puţin 11 comisii de examen, toate din centrul universitar Bucureşti. Atunci când această mică încurcătură schimbă persoanele care examinează viitorii medici specialişti, lucrurile nu mai ţin de domeniul unei simple erori birocratice", a declarat Vlad Voiculescu.

Tehnocratul a subliniat că în Ministerul Sănătăţii şi în instituţiile din subordine, ca şi în spitalele din România, profesionalismul trebuie să fie dublat de integritate.

"Vom investiga situaţia. Între timp, îi încurajez pe candidaţi să îşi verifice cu atenţie numele trecut pe listă", a adăugat Vlad Voiculescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne