Steaua Bucureşti l-a achiziţionat pe atacantul de la Astra Giurgiu, Denis Alibec

Gruparea din Ghencea l-a cumpărat pe atacantul formaţiei Astra Giurgiu, Denis Alibec (25 de ani), în schimbul sumei de 1,5 milioane de euro.
Fotbalistul român Denis Alibec.
Fotbalistul român Denis Alibec. (Liga 1 România/twitter)

Clubul de fotbal Steaua Bucureşti a încheiat un contract valabil cinci ani de zile cu Denis Alibec (25 de ani), atacantul echipei lui Marius Şumudică, Astra Giurgiu. Achiziţionat contra sumei de 1,5 milioane de euro el se va alătura elevilor antrenaţi de Laurenţiu Reghecampf în pauza competiţională din această iarnă.

Gigi Becali, patronul vicecampioanei României, a declarat că Denis, care este considerat în prezent cel mai valoros jucător din campionatul intern, va avea un salariu de 13.500 de euro pe lună în primul an, urmând ca din al doilea an să crească la 20.000. Becali i-a pus şi o clauză de 20 de milioane de euro.

"Salariul va fi 13.500 de euro pe lună în primul an, după care va avea 20.000. I-am pus o clauză de 20 de milioane. El a zis că vrea 10 milioane, dar i-am pus 20 de milioane. Am pus clauza să nu joace împotriva Stelei, oricum mi-a zis Şumudică că nu o să-l bage, poate doar în Europa.", a spus Becali.

Alibec a mai evoluat până în prezent la Farul Constanţa, Internazionale Milano, KV Mechelen, FC Viitorul şi Bologna. El are în palmares Cupa Mondială a cluburilor cu Internazionale Milano (2011) şi Cupa României (2013/2014) şi campionatul (2015/2016) cu Astra Giurgiu.